Functioneren als focus van zorg en welzijn

Met ICF-praktijkvoorbeelden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Functioneren als focus van zorg en welzijn

paperback/ gebrocheerd: € 35.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036826402, geïllustreerd, 196 blz., May 2021
Formaat: 20.6 (h) x 13.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 246 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Gonda Stallinga; Yvonne Heerkens

beschrijving

In dit boek maakt de lezer kennis met een aantal nieuwe gezondheidsconcepten. Functioneren is het centrale thema en in het bijzonder wordt aandacht besteed aan de toepassingsmogelijkheden van de International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF) van de WHO. 

De focus van gezondheidszorg is aan het verschuiven: van genezen van ziekten naar bevorderen van gezondheid en welzijn. Het dagelijks functioneren van mensen wordt centraal gesteld. Het is een beweging waarin het perspectief op gezondheid verbreedt van een beperkt (biomedisch) perspectief naar een meer holistisch (biopsychosociaal) perspectief. In dat perspectief, waarin het mee kunnen doen in de samenleving centraal staat, betekent gezondheid dat je het vermogen en de mogelijkheden hebt om je leven vorm te geven zoals je dat zelf waardevol vindt in het licht van de persoonlijke fysieke, emotionele en sociale uitdagingen. 
Vanuit dit nieuwe perspectief komt er binnen zorg en welzijn meer aandacht voor het verbeteren en het monitoren van het dagelijks functioneren van mensen en daarmee ook voor de omgevingsfactoren en persoonlijk factoren die op het functioneren van invloed zijn. 
 
Functioneren als focus van zorg en welzijn is geschreven voor iedereen werkzaam in zorg en welzijn – zoals de zorgprofessional, arboprofessional, beleidsmaker, ICT-specialist, sociaal en maatschappelijk werkende en onderzoeker - die het nieuwe gezondheidsperspectief wil implementeren in zijn/haar werk. 
 
Met de aanschaf van dit boek wordt tevens toegang verkregen tot de e-versie inclusief extra digitaal materiaal, zoals de uitwerking van opdrachten behorende bij de casuïstiek. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geeft inzicht in nieuwe gezondheidsconcepten

Licht de relatie functioneren en gezondheid toe

Geeft praktijktoepassingen van de ICF

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.