Werkboek schematherapie voor cluster C-persoonlijkheidsstoornissen

Voor groepstherapie en individuele therapie

Edith E.M.L. Tjoa; Eelco H. Muste

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036826273, geïllustreerd, April 2021

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit werkboek is onderdeel van de behandelmethode Schematherapie voor cluster C-persoonlijkheidsstoornissen. Het biedt praktische oefeningen om te leren omgaan met persoonlijkheidsproblematiek, die vaak stemmings-, angst- en eetstoornissen in stand houdt. Dit werkboek is ook bruikbaar bij andere chronische problematiek én persoonlijkheidsstoornissen waarbij eerdere behandeling onvoldoende resultaat opleverde. 
De behandelmethode maakt je bewust van verschillende gemoedstoestanden en hoe je deze kunt beïnvloeden. Schematherapie is een succesvolle en bewezen effectieve methode voor de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek.
Het werkboek wordt gebruikt bij een behandeltraject van dertig sessies met drie opeenvolgende fases. De eerste fase is vooral gericht op ‘bewustwording van je eigen modi’. Je kunt in deze fase ervaren welke invloed deze modi op je hebben en waar ze je in de weg kunnen zitten. De tweede fase laat zien hoe je je eigen modi kunt beïnvloeden en hoe je deze kunt hanteren om beter voor jezelf te zorgen. In de laatste fase leer je hoe je de opgedane kennis in je eigen praktijk kunt toepassen. Daardoor word je als het ware je eigen therapeut zodat je ook na afsluiting van de behandeling verder kunt gaan met je leerproces. 
De effectiviteit van deze behandelvorm is wetenschappelijk onderzocht met een pilotonderzoek in verschillende instellingen in Nederland. Hierbij is o.a. aangetoond dat zowel therapeuten als cliënten enthousiast zijn over de vorm van de behandelsessies. 
Werkboek Schematherapie voor cluster C-persoonlijkheidsstoornissen is onderdeel van een behandelprotocol, waar ook de Handleiding Schematherapie voor cluster C-persoonlijkheidsstoornissen bij hoort. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBewezen effectieve interventie
Overzichtelijk werkboek voor de cliënt
Met veel praktisch toepasbare opdrachten en formulieren
Voor groepstherapie en individuele therapie
Ook toepasbaar bij chronische problematiek 
Bij dit werkboek hoort de Handleiding schematherapie voor cluster C-persoonlijkheidsstoornissen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.