Leerboek volksgezondheid en gezondheidszorg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leerboek volksgezondheid en gezondheidszorg

paperback/ gebrocheerd: € 44.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036826235, geïllustreerd, 195 blz., April 2021
Formaat: 24.1 (h) x 16.9 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 446 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Karien Stronks; Alex Burdorf

beschrijving

Dit boek is een onmisbaar overzichtswerk over volksgezondheid en gezondheidzorg. Het is in de eerste plaats geschreven voor studenten geneeskunde en gezondheidswetenschappen. Daarnaast is het een prima naslagwerk voor iedereen die zich in zijn werk met volksgezondheid en het gezondheidszorgsysteem bezighoudt.

Leerboek volksgezondheid en gezondheidszorg geeft antwoord op vragen als: hoe gezond is de bevolking in Nederland? Waar hangt dat vanaf, en hoe kan de volksgezondheid verder verbeteren? Hoe functioneert het systeem van gezondheidszorg in Nederland qua besturing, organisatie en financiering, en hoe wordt de toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van zorg gegarandeerd? Het is de afgelopen 25 jaar onmisbaar gebleken, en is in deze negende druk volledig herzien. Het is compact, en ondersteunt studenten in hun leerproces  door per hoofdstuk kernbegrippen, theorieën, methoden en feiten te benoemen. Zo ontstaat de canon van de volksgezondheid en gezondheidszorg.

Deze druk is voorzien van een uitgebreid online deel: Leerboek volksgezondheid en gezondheidszorg – praktijk  over de uitvoering en organisatie van de sociale geneeskundige beroepspraktijk. Dit is geordend aan de hand van acht geneeskundige specialisaties, zoals infectieziektebestrijding en jeugdgezondheidszorg. Dit boek biedt online toegang tot het ebook, inclusief het praktijkdeel, met oefenvragen en deeplinks die verder studeren op een bepaald onderwerp mogelijk maken.

Karien Stronks is als hoogleraar public health verbonden aan de afdeling Public and Occupational Health van het Amsterdam UMC. Alex Burdorf is als hoogleraar maatschappelijke gezondheidszorg en hoofd van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg verbonden aan het Erasmus MC Rotterdam. Het boek is geschreven door een groot aantal wetenschappers en professionals in de beroepspraktijk, met betrokkenheid van docenten van alle opleidingen geneeskunde in Nederland. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Biedt de canon van kernbegrippen, theorieën en methoden, en belangrijkste feiten voor de volksgezondheid en gezondheidszorg

Gaat uit van de laatste ontwikkelingen in volksgezondheid en gezondheidszorg

Onmisbaar overzichtswerk voor studenten die gaan werken in de volksgezondheid en gezondheidszorg

Inclusief online deel over de uitvoering en de organisatie van de sociale geneeskundige beroepspraktijk

Online toegang tot het ebook met deeplinks en oefenvragen per hoofdstuk

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.