Intimiteit en seksualiteit bij dementie

Frans Hoogeveen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036826150, geïllustreerd, April 2021

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Nursing-Dementiereeks

beschrijving

Dit boek geeft zorgverleners praktische adviezen aangaande de behoeften aan intimiteit en seksualiteit van mensen met dementie en hun partners. Je leest hoe de beeldvorming over de ouderdom, over mensen met dementie en over intimiteit en seksualiteit een goede praktijk in de weg kunnen staan. Want intimiteit en seksualiteit zijn menselijke basisbehoeften, die niet verdwijnen als mensen ouder worden of dementie krijgen. En als deze behoeften niet worden vervuld, dan worden mensen ongelukkig en liggen eenzaamheid, depressie en gedragsproblemen op de loer.
Hoe komt het dan toch dat hieraan zo weinig aandacht wordt besteed in de zorg voor mensen met dementie? En wat kunnen we daaraan doen? Daarover gaat dit boek.
Intimiteit en seksualiteit bij dementie is ook bedoeld voor partners van mensen met dementie. Ook zij kunnen het moeilijk hebben. Door de dementie verandert de relatie met hun partner en kunnen intimiteit en seksualiteit op de tocht komen te staan. En voor zorgverleners is het belangrijk zich ook te verdiepen in het perspectief van de partner. 
Inclusief gratis ebook op Mijn BSL met bijbehorende extra’s.

Frans Hoogeveen (www.franshoogeveen.com) is gz-psycholoog en vrijgevestigd specialist dementiezorg. Hij is hoofdredacteur van Denkbeeld, vakblad over dementie.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
    Passend in het grotere geheel rond de beeldvorming over ouderen en over ouderen met dementie

    Visuele content ter ondersteuning van de theorie    1. Leg in mijn winkelwagen!

    Meer boekennieuws op Facebook.