Productzorg voor apothekersassistenten

Y.M. Groot-Padberg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Productzorg voor apothekersassistenten

paperback/ gebrocheerd: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036826136, geïllustreerd, 141 blz., February 2021
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 279 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Basiswerk AG

trefwoorden: kwalificatiedossier apothekersassistent logistiek en voorraadbeheer van geneesmiddelen productzorg apotheek voorgeschreven geneesmiddelen ...

beschrijving

Dit boek gaat over het beschikbaar stellen van geneesmiddelen en zelfzorgmiddelen, voorraadbeheer en logistiek. Daarbij houdt de apothekersassistent rekening met de behoeften van de patiënt, de houdbaarheid en de leveringstijd van middelen. Met theoretische kennis over het bereiden van verschillende toedieningsvormen gaat de apothekersassistent na of het geneesmiddel kan worden klaargemaakt of bereid. De apothekersassistent past daarbij richtlijnen, protocollen en vaststaande procedures toe.

Dit boek sluit naadloos aan op kerntaak 3 (Biedt productzorg) van het Kwalificatiedossier mbo Apothekersassistent. Met dit boek krijgen studenten theoretische basiskennis over verschillende toedieningsvormen, zodat zij zelfstandig producten kunnen afleveren en correcte productinformatie kunnen geven. Verdiepende kennis over het bereiden van geneesmiddelen is ondergebracht in Bereiden en aseptisch handelen (1e druk), een nieuw boek in de reeks Basiswerk AG.

Productzorg voor apothekersassistenten (5e druk) is onmisbaar als basisboek voor de opleiding tot apothekersassistent. Ook kan het boek uitstekend als naslagwerk in de praktijk worden gebruikt.

Yvonne Groot-Padberg studeerde farmacie in Amsterdam. Na het behalen van het apothekersdiploma in 1988 is zij werkzaam geweest in de farmaceutische industrie als productontwikkelaar en farmaceutisch projectleider. Sinds 2002 is zij werkzaam in het mbo-onderwijs, waar zij naast haar werk als teamleider lessen in productzorg verzorgt. 


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Sluit naadloos aan op het Kwalificatiedossier mbo Apothekersassistent

Biedt studenten de kennis waarmee zij zelfstandig geneesmiddelen kunnen afleveren

Illustreert het proces van voorraadbeheer en logistiek in de apotheek

Onmisbaar als basisboek voor de opleiding tot apothekersassistent
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.