Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten

Met de methode Traumagerichte Cognitieve Gedragstherapie

Judith A. Cohen; Anthony P. Mannarino; Esther Deblinger

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten

paperback/ gebrocheerd: € 49.36: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036825931, April 2021

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Kind en adolescent praktijkreeks

trefwoorden: behandeling van trauma bij kinderen tf-cbt kinderen trauma bij kinderen traumabehandeling kinderen

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Dit boek leert therapeuten hoe zij traumagerichte cognitieve gedragstherapie (TG-CGT) kunnen toepassen bij de behandeling van kinderen met traumatische stressreacties, waaronder traumatische rouw. Het is gebaseerd op onderzoek van de auteurs en ander klinisch onderzoek. 

Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten is een herziene en geactualiseerde versie van de eerdere uitgave uit 2006. Nieuw in deze editie is onder andere een hoofdstuk met actueel onderzoek op het gebied van TG-CGT. Ook is een hoofdstuk toegevoegd over het toepassen van TG-CGT in groepsverband, en is het hoofdstuk over diagnostiek aangepast aan de nieuwe nomenclatuur van de DSM-5. Verder is de beschrijving van de behandeling van jongeren met een complex traumatisch verleden en complexe klinische symptomen uitgebreid. 

Net als in de oorspronkelijke editie bestaat het boek uit drie delen. Het eerste beschrijft het TG-CGT-model, het tweede en derde deel achtereenvolgens de traumagerichte en de rouwgerichte modules ervan. Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten bevat bijlagen met extra informatie voor kinderen, ouders en therapeuten. 

Judith A. Cohen is kinder- en jeugdpsychiater, medisch directeur van het Center for Traumatic Stress in Children and Adolescents en hoogleraar psychiatrie. Anthony P. Mannarino is directeur van het Center for Traumatic Stress in Children and Adolescents, en hoogleraar psychiatrie. Esther Deblinger, PhD, is hoogleraar psychiatrie en een van de directeuren van het CARES (Child Abuse Research Education and Service) Institute. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGebaseerd op actueel internationaal onderzoek

Beschrijft het TG-CGT-model op een praktische manier

Met nuttige bijlagen voor kinderen, ouders en therapeuten
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten

paperback/ gebrocheerd: € 52.90

Hoewel kinderen die een traumatische gebeurtenis meemaken soms de nodige veerkracht hebben, krijgen veel andere kinderen symptomen die ...

Meer boekennieuws op Facebook.