Hardloopblessures

In de praktijk van fysiotherapeuten, trainers en verzorgers

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 

paperback/ gebrocheerd: € 44.49: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036825832, geïllustreerd, 180 blz., December 2020

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Orthopedische casuïstiek

redactie: Koos van Nugteren; Patty Joldersma

trefwoorden: blessures fracturen hardlopen risicofactoren sportfysiotherapie

beschrijving

Hardlopen is een van de meest populaire sporten ter wereld. Het is tevens een effectieve manier om de gezondheid te verbeteren of te onderhouden. Het vermindert de kans op hart- en vaatziektes, obesitas, diabetes type II en osteoporose. De keerzijde is echter dat hardlopers vaak blessures krijgen.

Dit boek beschrijft veelvoorkomende hardloopblessures. Besproken worden onder andere diverse stressfracturen, compartimentsyndroom, mediaal tibiaal stresssyndroom, verschillende oorzaken van hielpijn, tarsaletunnelsyndroom,  enkeldistorsie, iliotibiale bandsyndroom, het patellofemoraal pijnsyndroom, patellapeestendinose, achillespeestendinose, meniscuslaesie, hamstringblessure, compartimentsyndroom en verschillende circulatiestoornissen.

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk.

De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto’s. De bijlagen achterin het boek tonen overzichten van de ‘Ottawa Ankle Rules’ en een overzicht van moeilijk te differentiëren aandoeningen van het onderbeen inclusief symptomatologie.

Het boek is in het bijzonder bestemd voor (sport)fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, verzorgers van een atletiekvereniging, sportartsen, huisartsen en orthopeden.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Beschrijft achtergrond en behandeling van veelvoorkomende hardloopblessures
Toegankelijk dankzij casuïstiek
De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's 
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.