Hardloopblessures

In de praktijk van fysiotherapeuten, trainers en verzorgers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hardloopblessures

paperback/ gebrocheerd: € 44.49: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036825832, geïllustreerd, 175 blz., December 2020
Formaat: 24.2 (h) x 16.9 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 456 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Orthopedische casuïstiek

redactie: Koos van Nugteren; Patty Joldersma

beschrijving

Hardlopen is een van de meest populaire sporten ter wereld. Het is tevens een effectieve manier om de gezondheid te verbeteren of te onderhouden. Het vermindert de kans op hart- en vaatziektes, obesitas, diabetes type II en osteoporose. De keerzijde is echter dat hardlopers vaak blessures krijgen.

Dit boek beschrijft veelvoorkomende hardloopblessures. Besproken worden onder andere diverse stressfracturen, compartimentsyndroom, mediaal tibiaal stresssyndroom, verschillende oorzaken van hielpijn, tarsaletunnelsyndroom,  enkeldistorsie, iliotibiale bandsyndroom, het patellofemoraal pijnsyndroom, patellapeestendinose, achillespeestendinose, meniscuslaesie, hamstringblessure, compartimentsyndroom en verschillende circulatiestoornissen.

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk.

De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto’s. De bijlagen achterin het boek tonen overzichten van de ‘Ottawa Ankle Rules’ en een overzicht van moeilijk te differentiëren aandoeningen van het onderbeen inclusief symptomatologie.

Het boek is in het bijzonder bestemd voor (sport)fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, verzorgers van een atletiekvereniging, sportartsen, huisartsen en orthopeden.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Beschrijft achtergrond en behandeling van veelvoorkomende hardloopblessures

Toegankelijk dankzij casuïstiek

De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.