Professionaliteit in de zorg

Reflecteren op je professie

P.C. Barnhoorn; P.J. van Dijken; J. Geurts

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 

paperback/ gebrocheerd: € 44.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036825818, April 2021

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: dilemma's van zorgverleners ethische thema’s persoonlijke ervaringen zorgverleners praktische voorbeelden reflectie op het vak

beschrijving

Dit boek zet aan tot reflectie en gesprekken over professionalisering in de zorg. Zo ondersteunt het zorgverleners bij het vormen van hun professionele identiteit. Het is geschreven voor iedereen die in de zorg werkt of gaat werken, met een speciale focus op (para)medische studenten.

Professionaliteit in de zorg  behandelt de belangrijkste thema’s, theorieën en modellen rondom professionaliteit. Dat doen de auteurs in vier delen. Eerst een algemeen deel, daarna volgen delen over de persoonlijke, interpersoonlijke en maatschappelijke domeinen.

Ieder hoofdstuk is geschreven door voortrekkers op de betreffende thema’s. Ze helpen de lezer om antwoorden te zoeken op vragen als: wat betekent professionaliteit in de zorg? Wat laat ik van mezelf zien als zorgverlener? Hoe blijf ik bezield, ondanks alle druk? Hoe werk ik goed samen met collega’s? Vragen zonder goede of foute antwoorden, met misschien ook wel verschillende antwoorden op verschillende momenten in een loopbaan. En vragen waarop collega’s wellicht andere antwoorden geven. Vragen dus, waarover het gesprek gevoerd moet worden. De hoofdstukken lenen zich daarom goed als aanzet voor een werkgroep over professionalisering in de zorg.

De redactie van dit boek bestaat uit huisarts Peter van Dijken, huisarts-seksuoloog Pieter Barnhoorn en psycholoog Janneke Geurts.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingHelpt zorgwerkers hun professionele identiteit te vormen
Zet aan tot reflectie en gesprekken
Geschikt als aanzet voor werkgroepen over professionalisering 
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.