Professionaliteit in de zorg

Reflecteren op je professie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Professionaliteit in de zorg

paperback/ gebrocheerd: € 44.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036825818, geïllustreerd, 237 blz., March 2021

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: P.J. van Dijken; P.C. Barnhoorn; J.M.C. Geurts

trefwoorden: dilemma's van zorgverleners ethische thema’s persoonlijke ervaringen zorgverleners praktische voorbeelden reflectie op het vak

beschrijving

Dit boek zet aan tot reflectie en gesprekken over professionele thema’s in de zorg. Het is geschreven voor iedereen die in de zorg werkt of gaat werken, met eens speciale focus op studenten.
Cruciaal bij de ontwikkeling van professionaliteit in de zorg is reflecteren op je eigen standpunten, denken, doen en laten. Dit boek helpt zorgprofessionals (in opleiding) daarbij.
Het bevat een reeks actuele betogen over relevante thema’s in de gezondheidszorg. Deze staan los van elkaar en zijn door elkaar te lezen. Ze helpen om (in gesprek met anderen) eigen antwoorden te formuleren op allerhande vragen als: Wat betekent professioneel zijn voor mij? Wat vind ik goede zorg? Wat laat ik van mezelf zien als zorgverlener? Hoe blijf ik bezield, ondanks alle druk? Hoe werk ik goed samen met collega’s? Hoe ga ik om met conflicten op de werkvloer? Wat is professioneel gedrag als er toch iets fout gaat?
Maar ook maatschappelijke onderwerpen als medicalisering, de relatie met de farmaceutische industrie, digitalisering en de groeiende invloed van medische technologie komen aan bod. De hoofdstukken kunnen goed gebruikt worden in werkgroepen, bij intervisie-bijeenkomsten of tijdens refereeravonden.

De redactieleden, actief in het medisch onderwijs, hebben, samen met een keur aan auteurs, 30 actuele thema's 'geproblematiseerd' voor onderwijsdoeleinden: soms beschouwend, vaak praktisch, en geïllustreerd met relevante casuïstiek.
Zo is een gevarieerd boek ontstaan dat prikkelt, uitdaagt en hier en daar provoceert.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingHelpt zorgwerkers hun professionele identiteit te vormen
Zet aan tot reflectie en gesprekken
Geschikt als aanzet voor werkgroepen over professionalisering 
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.