De praktijk van de kinder- en jeugdpsychiater

Ervaringen van kinderen, ouders en professionals

Ben Gunnewijk; Susan de Boer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De praktijk van de kinder- en jeugdpsychiater

paperback/ gebrocheerd: € 32.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036825795, geïllustreerd, 196 blz., February 2021
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 363 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit boek bevat een waaier van verhalen over veelvoorkomende stoornissen en hun behandeling. Het richt zich in de eerste plaats op (toekomstige) professionals in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Voor hen bevat het waardevolle inzichten over hoe het is om als kind groot te worden met een psychiatrische stoornis – of hoe het is om ouder van dat kind te zijn.

De praktijk van de kinder- en jeugdpsychiater - ervaringen van jeugdigen, ouders en professionals vertelt de verhalen van de ouders en jeugdigen zelf. Hun ervaringen met de kinder- en jeugdpsychiatrie en het leren omgaan met de stoornis staan centraal. De beschrijvingen geven een breed beeld van patiënten en ouders, en staan daarmee in de traditie van Oliver Sacks. Zo laten de verhalen zien dat deze mensen weliswaar moeten leven met een zekere kwetsbaarheid, maar ook een maatschappelijke rol kunnen vervullen en levensgeluk kunnen vinden.

Kinder- en jeugdpsychiater Ben Gunnewijk helpt kinderen en jeugdigen met psychiatrische stoornissen zoals een autismespectrumstoornis, adhd en depressie, en hun ouders. Met dit boek deelt hij zijn inzichten. Hij zet de lezer aan het denken, om zo de ontwikkeling van toekomstige behandelprotocollen te optimaliseren.

Freelance journalist en tekstschrijver Susan de Boer. Voor dit boek werkte zij de interviews van ouders, jongeren en zorgprofessionals om tot vlot leesbare hoofdstukken. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Vertelt de verhalen van jonge patiënten en hun ouders

Focust op ervaringen met kinder- en jeugdpsychiatrie

Biedt waardevolle inzichten voor (toekomstige) professionals

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.