Medische terminologie pathologie

G.H. Mellema

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Medische terminologie pathologie

paperback/ gebrocheerd: € 44.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036825757, geïllustreerd, 259 blz., March 2021
Formaat: 24.1 (h) x 16.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 440 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Basiswerk AG

beschrijving

Dit leerboek geeft uitleg over belangrijke medische termen en brengt ze met elkaar in verband. Op een overzichtelijke manier wordt in kort bestek, maar met de benodigde diepgang, een goed overzicht gegeven van de meest voorkomende ziektes, hun ontstaan en hun gevolgen. Het boek is bedoeld voor professionals (in opleiding) in de gezondheidszorg voor wie medische terminologie geen uitgebreid onderdeel van hun opleiding was. Bijvoorbeeld doktersassistenten, medisch secretaresses en medewerkers van een GGD of Arbodienst. Ook voor professionals in andere sectoren die vanuit hun functie worstelen met de betekenis van medische termen, biedt het boek uitkomst. Zoals voor medewerkers van zorgverzekeraars en overheden. 

In deze herziene druk van Medische terminologie pathologie zijn de nieuwste ontwikkelingen in de pathologie meegenomen. Zo is er een hoofdstuk toegevoegd over genetica en chromosomale afwijkingen en is het hoofdstuk over psychisch functioneren aangepast aan de DSM-5 classificatie. In de diverse hoofdstukken zijn bovendien diagnostische begrippen opgenomen.

Medische terminologie pathologie is het vervolg op Medische terminologie anatomie en fysiologie, maar is ook heel goed zelfstandig te gebruiken.

Auteur G.H. Mellema is van oorsprong huisarts. Hij werkte bij verschillende zorgverzekeraars en heeft jarenlange ervaring in het opleiden van medisch secretaresses en doktersassistentes. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Legt de belangrijkste medische termen uit

Brengt de medische termen met elkaar in verband

Aangepast aan de DSM-5 en de laatste inzichten over genetica en chromosomale afwijkingen

Inclusief diagnostische begrippen per hoofdstuk

Met oefenvragen en opdrachten waarmee je kunt controleren of je de stof beheerst

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.