De methode Mensendieck

Een oefentherapeutische werkwijze

M.L.A. Jonker-Kaars Sijpesteijn; Curriculumcommissie Opleiding Oefentherapie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De methode Mensendieck

paperback/ gebrocheerd: € 59.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036825504, geïllustreerd, 255 blz., February 2021
Formaat: 27.9 (h) x 21.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 644 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Deze methode geeft studenten van de opleiding oefentherapie Mensendieck handvatten om cliënten te helpen een gezondere levensstijl met gezonder beweeggedrag te leren handhaven of herstellen. Je leert om via een coachende, oefentherapeutische begeleidingswijze rekening te houden met motoriek, cognitie, motivatie, emotie en omgeving van een cliënt. Het uitgangspunt daarbij is een relationele mensvisie: een onlosmakelijke verbondenheid tussen mens en wereld.

De methode Mensendieck – Een oefentherapeutische werkwijze beschrijft therapeutische oefeningen didactisch én op spiergebruik- en skeletniveau. De oefeningen ondersteunen de actieve paramedische interventie, die zich richt op het aanleren van gezond beweeggedrag. Naast tekst en illustraties bevat deze methode ook 96 video’s: 78 over de oefeningen en 18 over uitgangshoudingen. Vanwege de goede zoekfunctie kunnen logische verbanden worden gelegd tussen tekst en bewegend beeld.

Dit boek is geschreven door mevrouw M.L.A. Jonker-Kaars Sijpesteijn en verscheen herzien en verbeterd als tweede druk in 1996. Het geheel is gebaseerd op de visie van Bess Mensendieck: ‘Gezond bewegen kun je leren’; vanuit de kerngedachte: ‘Zelf doen, zelf zien, zelf doorvoelen, zelf oordelen’. Daarmee sluit deze editie aan bij het vernieuwde beroepsprofiel van de oefentherapeut waarin zelfmanagement een belangrijke rol speelt.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Bevat 96 video’s over oefeningen en uitgangshoudingen

Houdt rekening met motoriek, cognitie, motivatie, emotie en omgeving van een cliënt

Beschrijft oefeningen didactisch én op spiergebruik- en skeletniveau

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.