Toegepaste schematherapie bij kinderen en adolescenten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Toegepaste schematherapie bij kinderen en adolescenten

paperback/ gebrocheerd: € 34.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036825276, geïllustreerd, 274 blz., November 2020
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 507 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Jeffrey Roelofs; Marjolein van Wijk-Herbrink; Mieke Boots

beschrijving

Dit boek helpt zorgprofessionals bij het toepassen van schematherapie in de behandeling van kinderen, adolescenten, en hun ouders of (gezins)systeem. Het is bedoeld voor (klinisch) psychologen, psychotherapeuten en andere hulpverleners, en voor wie daarvoor een opleiding volgt. 

Toegepaste schematherapie bij kinderen en adolescenten biedt een breed overzicht van de toepassingsgebieden van schematherapie voor jeugdigen en hun gezins(systeem). Het laat eerst zien hoe de therapie inzicht geeft in de verschillende kanten (modi) en niet-adaptieve patronen die gedurende iemands leven zijn ontstaan. Vervolgens beschrijft het  hoe schematherapie er in de praktijk uitziet voor verschillende doelgroepen, zoals jongeren met LVB of in de gesloten jeugdzorg. Telkens komen de technieken aan bod waarmee jongeren en hun omgeving geholpen kunnen worden om patronen te doorbreken en rekening te houden met de eigen behoeften en die van de omgeving.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Helpt schematherapie te gebruiken bij kinderen en adolescentenBehandelt ook doelgroepen met bijvoorbeeld LVB of traumaGaat ook in op schemacoaching voor jongeren én hun netwerk

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.