Slaapstoornissen in de psychiatrie

Diagnose en behandeling

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Slaapstoornissen in de psychiatrie

gebonden: € 54.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036825238, geïllustreerd, 556 blz., December 2020
Formaat: 24.7 (h) x 18.1 (b) x 3.9 (d) cm. Gewicht: 1116 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Marike Lancel; Maaike van Veen; Jeanine Kamphuis

trefwoorden: behandeling diagnostiek dsm-5 insomnie leefstijl psychiatrie psychofarmaca psychopathologie slaap slaapstoornissen therapie

beschrijving

Dit handboek biedt een overzicht van diverse slaapstoornissen, de diagnostiek en behandeling daarvan en hun relatie tot de psychiatrie en gebruik van psychofarmaca. 


Gezonde slaap is essentieel voor het functioneren van de hersenen. Slecht slapen is voorspellend voor het ontstaan van psychische klachten, voor de mate van remissie en het risico op terugval. Slaapstoornissen komen frequent voor bij vrijwel alle psychiatrische stoornissen en vormen één van de belangrijkste transdiagnostische symptomen.

Slaapstoornissen in de psychiatrie gaat per psychiatrische aandoening uitvoerig in op de wisselwerking tussen psychiatrie en slaapstoornissen, waarbij epidemiologie, pathofysiologie en specifieke behandelmogelijkheden aan bod komen. Tot slot wordt aanvullend aandacht besteed aan zowel medicamenteuze en niet-medicamenteuze behandeling en aan enkele specifieke doelgroepen. Het boek geeft een verdiepend kader aan deze diagnose-overstijgende problemen, waarbij de theoretische achtergrond wordt geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. 

Dit boek is bedoeld voor clinici, zoals psychiaters, psychologen, (huis)artsen en andere specialisten in de GGZ die zich willen verdiepen in de veelvuldig gemelde slaapproblemen bij mensen met een psychiatrische aandoening.

Het boek staat onder redactie van prof. dr. Marike Lancel, drs. Maaike van Veen en dr. Jeanine Kamphuis, allen verbonden aan het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie, GGZ Drenthe.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingLaat wisselwerking zien tussen psychiatrische stoornissen en slaapstoornissen

Gaat in op diagnostiek en behandeling van slaapstoornissen bij verschillende psychiatrische aandoeningenPraktische insteek gericht op behandelarenAparte hoofdstukken mbt specifieke doelgroepen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.