Handig bij dementie

minder geheugen meer gevoel

Ruud Dirkse; Magdalena Vermeer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handig bij dementie

paperback/ gebrocheerd: € 23.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036825047, April 2020
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 480 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

illustrator: Geert Gratama

trefwoorden: alzheimer dementie dementiezorg emotieleven ervaring gevoelsleven

beschrijving

Er gaat veel achteruit bij mensen met dementie, maar één ding wordt beter: het gevoels- en emotieleven. In dit boek leggen de schrijvers uit hoe dat komt, maar tonen zij ook de enorme invloed die dit heeft op de omgang met mensen met dementie. Handig bij dementie gaat over de
emotionele en psychologische aspecten waarmee dementie gepaard gaat, zowel bij de dementerende persoon zelf als bij partners, kinderen, familie en hulpverleners. Dit boek is speciaal geschreven voor familieleden en zorgverleners.
Centraal staat hoe de nog aanwezige capaciteiten van mensen met dementie zo veel mogelijk benut kunnen worden en wat dat vraagt van de omgeving. Naast psychologische en emotionele aspecten gaat het daarbij ook om de inzet van moderne hulpmiddelen en verstandige aanpassingen in de leefomgeving. Het boek bevat korte praktijkvoorbeelden van familieleden en zorgverleners. Het voorwoord is verzorgd door Gea Broekema-Procházka, voormalig directeur-bestuurder Alzheimer Nederland. 
Enkele toonaangevende deskundigen hebben in dit boek grote ‘gastartikelen’ geschreven over de invloed van licht, eten, muziek en bewegen op mensen met dementie. Ook bevat Handig bij dementie een indrukwekkend gastartikel van Sjef van Bommel, die beschrijft hoe hij jarenlang voor zijn dementerende partner zorgde. 

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.