De basisarts

Een praktische leidraad voor en door

Sacha van Miltenburg; Geerte Beesems; Marjolein Kole

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De basisarts

paperback/ gebrocheerd: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824880, 274 blz., April 2021
Formaat: 20.3 (h) x 12.7 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 344 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit boek is een leidraad voor basisartsen die starten als arts-assistent. Het geeft concrete en praktische informatie over hoe te handelen in verschillende klinische situaties. Ook onderwerpen die wellicht wat onderbelicht zijn gebleven tijdens de opleiding worden besproken. Het helpt basisartsen op weg als ze voor het eerst (eind)verantwoordelijk zijn voor de zorg van patiënten.

De basisarts begint met acute situaties en aandoeningen, en werkt vervolgens toe naar de minder acute situaties. In een heldere structuur op basis van anamnese, symptomen en aanvullend onderzoek, werkt het telkens toe naar een behandelvoorstel. Daarbij worden vragen beantwoord als: Wat doe je als een patiënt op de verpleegafdeling verminderd aanspreekbaar wordt aangetroffen? Of als een patiënt een spoedingreep moet ondergaan maar antistolling gebruikt? Wat als je wordt gebeld, omdat een patiënt een hyperglykemie heeft? Ook komen onderwerpen als pijnstilling, schouwen en wilsonbekwaamheid aan bod. 

Sacha van Miltenburg, Geerte Beesems en Marjolein Kole misten in de beginfase van hun carrière een symptoomspecifiek overzicht van ziektebeelden en andere noodzakelijke kennis. Met dit boek presenteren ze een bundeling van inmiddels opgedane kennis die nodig is voor het werken in de praktijk. Met recht een leidraad voor en door basisartsen.. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingHelpt startende arts-assistenten op weg in de praktijk
Concrete antwoorden op praktische vragen
Beknopt en overzichtelijk 

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.