Cognitieve gedragstherapie bij volwassenen met AD(H)D

Handleiding voor therapeuten

Sanne E. Vink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

paperback/ gebrocheerd: € 30.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824804, geïllustreerd, 98 blz., May 2021

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Protocollen voor de GGZ

trefwoorden: behandeling cognitieve gedragstherapie hyper-activiteit impulsiviteit psycho-educatie

beschrijving

 Dit behandelprotocol is bedoeld voor professionals binnen de ggz die volwassenen met AD(H)D behandelen. Het helpt om de meest voorkomende problemen aan te pakken waar zij dagelijks tegenaan lopen, bijvoorbeeld bij het plannen, organiseren en opruimen. 

Het uitgangspunt van Cognitieve gedragstherapie bij volwassenen met AD(H)D is dat het veranderen van disfunctionele gedachten noodzakelijk is voor het aanleren van vaardigheden. Door het aanpassen van deze gedachten wordt de weg voor cliënten vrijgemaakt  om succesvol te zijn in het aanpakken van taken en het organiseren van het leven. 

Cognitieve gedragstherapie bij volwassenen met AD(H)D heeft twee unieke eigenschappen. Allereerst zijn er meerdere disfunctionele gedachten geïdentificeerd die specifiek bij volwassenen met AD(H)D voorkomen en die het aanleren van vaardigheden belemmeren. Tot dusver richten behandelingen zich voornamelijk op psycho-educatie en het aanleren van vaardigheden. Een ander uniek punt is dat dit behandelprotocol de AD(H)D-symptomen inzet als meetinstrument om overprikkeling te verminderen en voorkomen.

Cognitieve gedragstherapie bij volwassenen met AD(H)D  is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer. Filmpjes met voorbeelden van de therapiesessies zijn online te raadplegen. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie.

Voor de cliënt is er het bijbehorende werkboek Los van de chaos.

Protocollen voor de GGZ is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Protocollaire CGT-behandeling voor cliënten met AD(H)D

Levert een integratief ADHD-model waarin AD(H)D-symptomen verklaard worden (ipv beschreven)Met online videomateriaal

Met apart werkboek voor de cliënt

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.