Los van de chaos

Werkboek voor cliënten

Sanne Vink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

paperback/ gebrocheerd: € 23.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824781, May 2021

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Protocollen voor de GGZ

trefwoorden: behandeling cognitieve gedragstherapie hyper-activiteit impulsiviteit psycho-educatie

beschrijving

Dit werkboek helpt volwassenen met AD(H)D om samen met een therapeut de negatieve gevolgen van AD(H)D te verminderen. U krijgt meer inzicht in en meer grip op AD(H)D. Ook verbetert u vaardigheden die kunnen helpen om chaos op te lossen.

Uniek aan dit boek is dat u op zoek gaat naar veelvoorkomende negatieve gedachten die het aanleren van dit soort vaardigheden belemmeren. Meestal helpt het dan goed om te leren meer realistisch te denken. Stap voor stap werkt u aan het oplossen van de chaos die zo kenmerkend kán zijn voor volwassenen met AD(H)D. Denk bijvoorbeeld aan het leren op tijd te komen, het leren aanpakken van taken en het verbeteren van vaardigheden rond het opruimen en organiseren. Ook omgaan met impulsiviteit en verbeteren van de frustratietolerantie komen aan bod.

U gebruikt Los van de chaos als onderdeel van de behandeling Cognitieve gedragstherapie bij volwassenen met AD(H)D. Dit werkboek bevat samenvattingen van de behandelsessies, overzichtsformulieren, huiswerkopdrachten en andere bladen die u bij de behandeling nodig heef

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Protocollaire CGT-behandeling voor cliënten met ADHD

Levert een integratief ADHD-model waarin ADHD-symptomen verklaard worden (ipv beschreven)

Met apart werkboek voor de cliënt

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.