Techniek in de radiotherapie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Techniek in de radiotherapie

paperback/ gebrocheerd: € 89.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824767, geïllustreerd, 414 blz., July 2020
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 885 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Medische beeldvorming en radiotherapie

redactie: Age Froma; Mirjam Mast; Hans Welleweerd

trefwoorden: bestralingsapparatuur bestralingstechnieken mbrt radiotherapie techniek

beschrijving

Dit boek beschrijft alle fysische en technische aspecten van een radiotherapiebehandelplan. Hierbij wordt de route gevolgd die de patiënt aflegt over de afdeling radiotherapie. De verschillende hoofdstukken zijn geschreven door klinisch fysici, MBB’ers, klinisch fysisch medewerkers en anderen die nauw bij het vakgebied betrokken zijn.
Techniek in de radiotherapie maakt deel uit van de serie Medische beeldvorming en radiotherapie. In deze vernieuwde uitgave zijn diverse innovaties toegevoegd, zoals de MR-Linac en protonenbestralingen. Verder zijn de fysisch/technische aspecten vernieuwd en zijn verouderde technieken uit het boek verdwenen. De redactie streeft ernaar aan te sluiten bij de hedendaagse standaard van de radiotherapie. Aangezien radiotherapie een technisch gedreven vakgebied is, zullen de ontwikkelingen snel gaan. De redactie zal in samenwerking met de auteurs het boek met gepaste frequentie actueel houden.
Techniek in de radiotherapie is behalve als leerboek voor MBB'ers (medisch beeldvormend en bestralingsdeskundigen) ook als naslagwerk bij uitstek geschikt voor hen die reeds de (initiële) opleiding hebben afgesloten. Daarnaast is de uitgave een goede introductie voor radiotherapeuten, klinisch fysici en klinisch fysisch medewerkers, al dan niet in opleiding, en anderen die nauw betrokken zijn bij de afdeling radiotherapie.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBelicht de technische aspecten van de bestralingsapparatuur en -technieken

Geeft een overzicht van bestralingsapparatuur, fotonen-en elektronenbundels

Bestemd voor medisch beeldvormend en bestralingsdeskundigen (MBB'ers) en MBB'ers in opleiding

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.