Handboek haptonomisch verplaatsen

Inga Mol

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handboek haptonomisch verplaatsen

gebonden: € 48.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824743, 248 blz., June 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Wist je dat de manier waarop je een cliënt aanraakt tijdens het verplaatsen direct effect heeft op zijn spierspanning? En dat jij door jouw eigen beweging de cliënt kunt helpen, maar onbewust ook kunt tegenhouden? Jouw werkwijze maakt voor de cliënt, voor jezelf en voor de kostenbesparing in de zorg echt het verschil!

Het 'Handboek haptonomisch verplaatsen' is voor alle zorgverleners die cliënten helpen met bewegen. Het verplaatsen van cliënten wordt vaak als het zwaarste onderdeel van het verzorgend beroep ervaren. Om daarbij 'trekken en sjorren' te voorkomen kun je leren hoe je de cliënt zo zelfredzaam mogelijk kunt houden. 
De zelfredzaamheid van de cliënt is erg belangrijk. Wanneer de cliënt zijn spieren actief blijft aanspannen geneest hij sneller en wordt het verplaatsen voor jou veel lichter. Voor de cliënt neemt de kwaliteit van zorg en leven toe door een benaderingswijze die hem niet onnodig afhankelijk maakt. Voor de zorgverlening als geheel werkt deze aanpak kostenbesparend.

In dit boek kun je alles lezen over de basis van het haptonomisch verplaatsen. De illustraties, oefeningen, tips en technieken nodigen je uit om het zelf te proberen. Het boek kan gebruikt worden in alle opleidingen voor zorgverleners en als onderdeel van een verplaatsingsprotocol.
   

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingVoor alle zorgverleners die cliënten helpen met bewegen

Leer alles over de basis van het haptonomisch verplaatsen

Met praktische tips om de cliënt zo zelfredzaam mogelijk te houden
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.