Verpleegkundige zorgresultaten

Vertaling van Nursing Outcomes Classification (NOC)

Sue Moorhead; Elizabeth Swanson; Marion Johnson; Meridean Maas

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Verpleegkundige zorgresultaten

paperback/ gebrocheerd: € 69.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824705, geïllustreerd, 774 blz., March 2020
Formaat: 23.5 (h) x 19.0 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 1636 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: eenheid van taal evidence-based klinische praktijk verpleegkundige terminologie verpleegkundige zorgresultaten

beschrijving

Dit boek is een vertaling van ‘Nursing Outcomes Classification (NOC)’. Deze vierde, herziene Nederlandse editie van Verpleegkundige zorgresultaten is gebaseerd op de zesde Amerikaanse druk. De NOC standaardiseert de namen en definities van zorgresultaten die worden gehanteerd in de verpleegkundige beroepspraktijk en in onderwijs en onderzoek. Dat maakt het boek tot een belangrijk hulpmiddel bij klinisch redeneren. Met behulp van de zorgresultaten kunnen verpleegkundigen en andere zorgverleners de toestand van patiënten, mantelzorgers, gezinnen of gemeenschappen beoordelen en kwantificeren.
Verpleegkundige zorgresultaten stelt verpleegkundigen in staat om veranderingen in de toestand van de patiënt na de interventies te beoordelen en op die manier de voortgang van de patiënt te volgen. De inhoud van het boek is afgestemd op Verpleegkundige interventies (NIC)Nanda International - Verpleegkundige diagnoses en classificaties 2018-2020 en de Functionele gezondheidspatronen van Gordon.
De belangrijkste kenmerken van dit boek:
- volledigheid: 540 geactualiseerde zorgresultaten, waarvan 52 geheel nieuw en 57 herzien;
- evidence-based;
- duidelijke en klinisch zinvolle terminologie;
- gebruiksvriendelijke structuur;
- toepasbaar in verschillende disciplines;
- getoetst in het veld.
Verpleegkundige zorgresultaten draagt bij tot adequaat onderwijs in de klinische besluitvorming. Het boek voorziet in standaardisering en definiëring van de benodigde kennis voor verpleegkundig onderwijs en de verpleegkundige praktijk. Tevens is het een hulpmiddel om leerplannen beter te laten aansluiten op de praktijk.
Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor verpleegkundigen. Leidinggevenden in de gezondheidszorg kunnen het boek gebruiken voor het onderzoeken van de effectiviteit en de kosten van de verpleegkundige zorg en het maken van een doelmatige planning.

Nieuwe zorgresultaten zijn onder meer: Chemotherapie: verstorende lichamelijke gevolgen; Familie: functioneren dementiezorg; Financieel vaardig gedrag; Paniek: persoonlijke beheersing; Participatie: hartrevalidatie, en diverse zorgresultaten op het gebied van Kennis, Risicobeheersing en Zelfmanagement.

De Verpleegkundige zorgresultaten (NOC) inclusief definities en indicatoren zijn ook verkrijgbaar als app voor iOS (Apple) en Android.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Bevat 540 geactualiseerde zorgresultaten

Vat de laatste wetenschappelijke inzichten samen

Toepasbaar in verschillende disciplines

Gebaseerd op situaties uit de praktijk

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.