Verdachte huidafwijkingen

Casuïstiek, differentiaaldiagnoses en achtergrondinformatie

Anton C. de Groot; Johan Toonstra

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verdachte huidafwijkingen

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824668, geïllustreerd, 170 blz., February 2020
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 385 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit boek leert huisartsen op een educatieve, visueel aantrekkelijke en stimulerende wijze huidkanker te onderscheiden van goedaardige huidafwijkingen. In dertig casuïstieken komt – in een vraag en antwoord vorm - het gehele spectrum van maligniteiten en premaligniteiten die besproken worden in de gelijknamige NHG-Standaard aan de orde. De nadruk ligt daarbij op de klinische en onderscheidende kenmerken van de afwijkingen in de differentiaaldiagnose. Een groot aantal close-up afbeeldingen illustreert de teksten en maakt herkenning bij patiënten en het stellen van de juiste diagnose eenvoudiger. Daarnaast kan de huisarts haar/zijn kennis van de aanbevelingen voor de diagnostiek, behandeling en verwijzing uit de NHG-Standaard toetsen en verbeteren.

In de tweede helft van het boek worden alle (pre)maligniteiten in aparte hoofdstukken gepresenteerd, wederom met vele gedetailleerde afbeeldingen. Het – herhaaldelijk - bestuderen van de ziektegeschiedenissen, het beantwoorden van de vragen en de toegang tot relevante achtergrondinformatie zal de diagnostische vaardigheden van de huisarts met betrekking tot huidkanker verbeteren evenals de kennis van de inhoud van de NHG-Standaard, die maatgevend is voor het adequaat diagnostisch en therapeutisch handelen in de huisartsenpraktijk.

Dr. Anton de Groot en dr. Johan Toonstra zijn beiden dermatoloog np. Zij schreven eerder samen tien boeken, waaronder vier voor huisartsen. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Veel casuïstiek waarmee huisartsen (in opleiding) kunnen oefenen

Veel beelden met voorbeelden van verdachte huidafwijkingen

Combinatie van casuïstiek en achtergrondinformatie?

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.