Inleiding in de gerontologie en geriatrie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Inleiding in de gerontologie en geriatrie

paperback/ gebrocheerd: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824521, geïllustreerd, 368 blz., April 2020
Formaat: 28.0 (h) x 21.1 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 944 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: M. Visser; A.A.L. Kok; P.E. Spies; B.M. Buurman

beschrijving

Dit leerboek bundelt belangrijke vakkennis over de gerontologie, de bestudering van ouderdomsverschijnselen, en de geriatrie, de geneeskunde die zich richt op de oudere zorgvrager die meerdere aandoeningen tegelijkertijd heeft. 
Het boek opent met een beschrijving van de demografische ontwikkelingen in Nederland en behandelt de belangrijkste theorieën over veroudering. Centraal staan de vijf domeinen van veroudering: lichamelijkefunctionelecognitieveemotionele en sociale veroudering. Binnen elk domein komen kernaspecten, problemen en ziekten aan de orde. Bij verschillende ziekten worden de prevalentie, het signaleren en meten ervan, de gevolgen, de behandeling en de mogelijkheden tot preventie besproken. De samenhang tussen de domeinen, evenals aspecten die deze domeinen overstijgen, zoals kwetsbaarheid en de rol van een gezonde leefstijl, komen aan bod. Daarnaast worden het formele en informele zorggebruik van ouderen en de beeldvorming rond ouderen behandeld. 
Nieuw in deze editie
Deze nieuwe, herziene editie is aangevuld met nog meer achtergrondinformatie en casussen. Ook zijn nieuwe hoofdstukken toegevoegd over seksualiteit, diversiteit, shared decision making en E-health. Elk hoofdstuk bevat leerdoelen. De heldere stijl en het spaarzame gebruik van medische vaktermen maken dit leerboek plezierig leesbaar en toegankelijk voor uiteenlopende lezersgroepen.
Inleiding in de gerontologie en geriatrie is door deze opzet uitstekend geschikt voor studenten geneeskunde, gezondheidswetenschappen en paramedische opleidingen zoals verpleegkunde, fysiotherapie en diëtetiek. Daarnaast komt het boek tot zijn recht in de praktijk van elke hulpverlener en medische professional die zich met de oudere mens bezighoudt.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft een up-to-date overzicht van de belangrijkste kennis op het gebied van veroudering en geneeskunde

Behandelt op heldere wijze de verschillende domeinen van veroudering: lichamelijk, functioneel, cognitief, emotioneel en sociaal

Met aandacht voor demografie, empirie, methodiek, normale veroudering, pathologie, preventie en zorg
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.