Verpleegkundig leiderschap

Hester Vermeulen; Marjolein Schouten; Monique van Dijk; Patrick Groenewegen; Maud Heinen; Gerda Holleman; Anita Huis; Erwin Ista; Pieterbas Lalleman; Catharina van Oostveen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verpleegkundig leiderschap

paperback/ gebrocheerd: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824460, geïllustreerd, 170 blz., March 2020
Formaat: 23.9 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 391 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: klinisch leiderschap kwaliteitszorg en klinisch leiderschap leiderschapsontwikkeling patiëntenuitkomsten professionalisering van verpleegkundigen ...

beschrijving

Dit boek nodigt de verpleegkundige uit om het thema verpleegkundig leiderschap te verkennen en eigen te maken. Door leiderschap kun jij invloed hebben op de patiëntgerichtheid, effectiviteit en veiligheid van zorg.

Verpleegkundigen zijn van cruciaal belang voor het leveren van kwalitatief hoogstaande zorg. Zeker in deze tijd waarin de zorg steeds complexer wordt. Dit boek helpt je zelf op zoek te gaan naar antwoorden op vragen als: Wat betekent verpleegkundig leiderschap in de praktijk? Wat zijn de verschillende fasen in de ontwikkeling naar verpleegkundig leider? Welke rol speelt een verpleegkundig leider in haar omgeving? Waarom zijn verpleegkundigen die leiderschap vertonen zo belangrijk voor hun team, hun afdeling? Hoe geeft de verpleegkundige vorm aan leiderschap in multidisciplinaire samenwerkingsverbanden? Hoe geeft de beroepsgroep vorm aan verpleegkundig leiderschap?

In deze derde druk van Verpleegkundig leiderschap wordt nog meer de focus gelegd op hóe je zelf verpleegkundig leiderschap kunt tonen en verder ontwikkelen: elk hoofdstuk bevat nu extra materiaal en suggesties om dit verder te ontwikkelen en ermee te oefenen.

Dit boek is bedoeld voor alle ambitieuze verpleegkundigen die zich in uiteenlopende rollen en functies bezighouden of willen houden met de professionalisering van hun vak en de functie van aanjager vervullen. Meer specifiek gaat het om: verpleegkundig specialisten in opleiding, verpleegkundestudenten in de laatste fase van de bachelor opleiding, honours verpleegkundestudenten, verpleegkundigen die een programma volgen tot verpleegkundig leider en leden van verpleegkundige adviesraden.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDe eerste Nederlandstalige uitgave op het gebied van leiderschap voor verpleegkundigen

Voor alle ambitieuze (aanstaande) verpleegkundigen die zich bezig willen houden met de professionalisering van hun vak

Biedt concrete handvatten om meer invloed te kunnen uitoefenen op alle niveaus

Geschikt voor opleidingssituaties en zelfstudie

Van verpleegkundigen voor verpleegkundigen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.