Schemagerichte therapie

Handboek voor therapeuten

J.E. Young; J.S. Klosko; M.E. Weishaar

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Schemagerichte therapie

paperback/ gebrocheerd: € 64.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824408, 458 blz., December 2019
Formaat: 24.2 (h) x 16.8 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 786 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: behandeling modi persoonlijkheidsstoornis schema schemamodi schematherapie

beschrijving

Dit boek is het eerste uitgebreide werk voor clinici die schemagerichte therapie in hun praktijk willen toepassen. Het conceptuele model van de therapie wordt op uiterst heldere wijze beschreven. Vervolgens worden er behandelprotocollen gegeven. Het geheel wordt geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden en therapiefragmenten. De auteurs bespreken in deze uitgave niet alleen de behandeling van patiënten met as–I–stoornissen, maar er worden ook recent ontwikkelde protocollen gegeven voor de behandeling van borderline–patiënten en narcistische patiënten.

Wanneer disfunctionele denk– en gedragspatronen hardnekkig zijn, liggen er vaak zogeheten "schema"s" aan ten grondslag. Dit zijn belangrijke overtuigingen en gevoelens die het individu aanneemt zonder zich daarover vragen te stellen. Schema"s ontwikkelen zich in de kindertijd en breiden zich daarna uit. Schema"s houden zichzelf in stand en bieden sterke weerstand tegen verandering. Traditionele therapieën blijken dan ook doorgaans te beperkt te zijn om die schema"s omver te werpen.Schemagerichte therapie is een geïntegreerde therapeutische benadering waarin elementen uit cognitieve, gedragstherapeutische en psychodynamische modellen, hechtingsmodellen en gestaltmodellen met elkaar worden gecombineerd. Deze therapie is erop gericht schema"s bij de patiënt te onderkennen en te doorbreken. Het is een effectieve behandeling voor een breed scala van klinische problemen, zelfs bij patiënten die immuun voor behandeling lijken.

Met dit boek, geschreven door onder anderen de grondlegger van de schemagerichte therapie, Jeffrey Young, beschikken therapeuten eindelijk over een allesomvattende handleiding voor de behandeling van die bijzonder lastige patiënten met chronische, langdurige schema's en patronen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingHét standaardwerk op het gebied van schematherapie

Geschreven door o.a. de grondlegger van schematherapie, Jeffrey Young

Inclusief verschillende behandelprotocollen

Met veel praktische tips


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.