Pedagogiek in de vingers

Werkboek pedagogische begeleiding in de kinderopvang

Inge Van Rijn

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 32.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824347, March 2020

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit werkboek biedt handvatten om met pedagogisch medewerkers in gesprek te gaan over hun werk. Het laat zien hoe je samen na kunt denken over de pedagogische taken van het kindcentrum, en daar invulling aan kunt geven. Het boek is geschreven voor pedagogen, begeleiders, coaches en leidinggevenden in de kinderopvang. 

In Pedagogiek in de vingers; werkboek voor pedagogische begeleiding in de kinderopvang leest u pedagogische kennis gekoppeld kan worden aan het handelen van de medewerkers. Zodat de theorie – die ze in hun hoofd hebben – ook tot uiting komt in hun pedagogisch handelen. En ze bewuster en doordachter ter werk gaan. 

Sinds 2019 moet iedere pedagogisch medewerker worden gecoacht door een pedagogisch begeleider. Kindcentra zitten sindsdien te springen om goed opgeleide begeleiders. Met dit boek krijgen opleiders en begeleiders in kindcentra praktische tools aangereikt waarmee ze direct aan de slag kunnen. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal met sprekende voorbeelden uit de alledaagse praktijk, waarbij de pedagogische medewerker centraal staat. Elk hoofdstuk bevat praktische tips én concrete opdrachten die helpen om de theorie in praktijk te brengen.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBiedt praktische tools om direct met pedagogische medewerkers in gesprek te gaan

Uitermate geschikt als studiemateriaal voor de opleiding pedagogische medewerker

Geschreven door een ervaren pedagogisch begeleider
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.