Datadilemma's in de zorg

Op weg naar oplossingen in het belang van de patiënt

Mark Van Houdenhoven; Jan Harm Zwaveling

 
 

gebonden: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824279, November 2019

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Digitale data vormen een onuitputtelijke energiebron. Data kunnen de zorg slimmer, zuiniger en persoonlijker maken. Dat weten onderzoekers, dokters en patiënten. Tegelijkertijd stuiten zij op grenzen en valkuilen. Technische verleidingen, juridische obstakels en ethische dilemma’s. 
Van wie zijn al die data die de zorg verzamelt? Wie gebruikt ze waarvoor? Gaan techbedrijven er integer mee om? Wie is verantwoordelijk voor verkeerde beslissingen, gebaseerd op data? En kan iemand patiënten verplichten om hun data te doneren?
Uiteindelijk is leiderschap vereist. In dit boekje nodigen de bestuurders van Máxima MC en de Sint Maartenskliniek talrijke auteurs uit om mee te denken. Zij willen een nationale dialoog veroorzaken. Het doel: het formuleren van breed gedragen afspraken om de datadilemma’s in de zorg op te lossen.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Agendeert talrijke datadilemma’s in de zorgMaakt helder hoe ingewikkeld de inzet van data in de gezondheidszorg isBelicht technische verleidingen, juridische obstakels en ethische dilemma’sZoekt naar oplossingen in het belang van de patiëntGeeft aanzet tot het formuleren van richtsnoeren voor verantwoorde omgang met data

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.