Theoretisch kader voor de verpleegkundige beroepsuitoefening

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Theoretisch kader voor de verpleegkundige beroepsuitoefening

paperback/ gebrocheerd: € 59.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824231, 382 blz., February 2020
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 665 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Elly van Haaren; Jan Kerstens

trefwoorden: bachelor nursing beroepsprofiel canmeds professionaliseren rollen verpleegkundige

beschrijving

Dit basisboek helpt verpleegkundigen en studenten hbo-v hun verpleegkundig handelen te professionaliseren. Aan de hand van de CanMEDS-rollen biedt het boek een denkkader dat de zorgprofessionals stimuleert in hun ontwikkeling naar evidence-based handelen. 

De tweede druk van Theoretisch kader voor de verpleegkundige beroepsuitoefening is opgebouwd uit acht hoofdstukken: een inleidend hoofdstuk en zeven hoofdstukken, één voor elke CanMEDS-rol. De onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn klinisch redeneren, communicatie, samenwerking, wetenschappelijke onderbouwing van de beroepsuitoefening, professionaliteit, gezondheidsbevordering, leiderschap en kwaliteit van zorg. 

Veel meer dan in de vorige editie zijn de termen uit de Body of Knowledge and Skills het uitgangspunt geweest. Hierdoor sluit het nog beter aan bij het nieuwe opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020 en is het uitermate geschikt als basisboek voor de opleiding hbo-verpleegkunde. De beschreven onderwerpen, literatuur en websites stimuleren om te reflecteren op de eigen beroeps- of opleidingspraktijk.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geschikt als basisboek hbo-verpleegkundeSluit uitstekend aan bij het nieuwe opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020Gebaseerd op de CanMEDS-rollen


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.