Urogynaecologie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Urogynaecologie

gebonden: € 73.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824088, geïllustreerd, 601 blz., November 2019
Formaat: 24.9 (h) x 17.7 (b) x 3.6 (d) cm. Gewicht: 1263 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Praktische huisartsgeneeskunde

redactie: Toine Lagro-Janssen; Doreth Teunissen

trefwoorden: general practitioner gynaecology urogynaecology urology womens health

beschrijving

Dit boek helpt huisartsen bij de diagnostiek en behandeling van 35 veelvoorkomende urologische en gynaecologisch klachten. Het is het eerste leerboek over dit onderwerp dat zich specifiek richt op professionals in de eerstelijnszorg. Tevens is het geschikt voor andere zorgprofessionals. 


Urogynaecologie verbreedt en verdiept klachten en ziektebeelden, besteedt aandacht aan nieuwe thema’s en ontwikkelingen, en biedt praktische handvatten. Het richt zich op zorg in de eerste lijn. Ook vervolgbehandelingen in de tweede lijn komen in diverse hoofdstukken 
aan bod.  

In het eerste deel van het boek leest u over algemene urogynaecologische thema’s als embryologie, anatomie, hormonale (patho)fysiologie bij man en vrouw, seksuele problemen, en aanvullend echo-onderzoek. Het tweede deel richt zich op specifieke klachten en ziektebeelden, zoals menstruatieklachten, subfertiliteit, preconceptiezorg, LUTS, en klachten over de uitwendige genitalia van vrouwen én mannen. In het derde deel komen aandachtsgebieden als genderincongruentie, vrouwenbesnijdenis, seksueel misbruik en urogenitale traumata aan bod. 

Ongeveer twintig auteurs schreven mee aan Urogynaecologie. De redactie was in handen van Toine Lagro-Janssen, hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen en kaderhuisarts urogynaecologie np, en Doreth Teunissen, huisarts en kaderhuisarts urogynaecologie.

Urogynaecologie verschijnt in de reeks Praktische huisartsgeneeskunde. In deze reeks verschijnen uitgaven met praktische en klachtgerichte informatie over de verschillende deelgebieden in de huisartsgeneeskunde.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingAchtergrondinformatie én nieuwe thema’s en ontwikkelingen

Praktische handvatten voor de behandeling van de 35 meest voorkomende klachten

Gericht op zorg in de eerste lijn

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.