Praktische vaardigheden

voor aanvullende diagnostiek en therapie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Praktische vaardigheden

paperback/ gebrocheerd: € 64.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036824033, geïllustreerd, 294 blz., July 2020
Formaat: 27.9 (h) x 21.1 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 952 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: T.O.H. de Jongh; F.J. Jongen-Hermus; H.E.M. Daelmans; M.J. Dekker; I. de Klerk-van der Wiel; B.J.J.W. Schouwenberg

beschrijving

In dit boek worden de diagnostische en therapeutische vaardigheden die medische studenten in hun de opleiding tot basisarts onderwezen krijgen en waarbij instrumentarium nodig is, beschreven. Voorbeelden zijn arteriepunctie, infuus aanleggen, katheteriseren en hechten. De nadruk ligt op de wijze waarop de vaardigheid moet worden uitgevoerd, met aandacht voor diverse methoden en voor de diversiteit van patiënten. Daarnaast komen hygiëne, (contra) indicaties, materialen, mogelijke complicaties en nazorg aan de orde.

Praktische vaardigheden vormt met Leerboek anamnese en Fysische diagnostiek een serie boeken die de totale consultvoering met klinische vaardigheden beschrijven en aan veel faculteiten voor het vaardigheidsonderwijs aan medische studenten wordt gebruikt.

Dit naslagwerk geeft u kosteloos toegang tot een speciale website. Hierop vindt u ruim 90 films waarop de uitvoering van bijna alle vaardigheden nauwgezet in beeld is gebracht. Onontbeerlijk voor het zich eigen maken van die vaardigheden.

In de tweede grondig herziene druk is de indeling gewijzigd en zijn een aantal nieuwe onderwerpen opgenomen zoals botnaald en MRSA-kweken. De redactie heeft, in overleg met leden van de NVMO-werkgroep Klinische vaardigheden, consensus bereikt over de voor de coschappen relevante onderwerpen.  Dit boek vormt nog meer een breed gedragen richtlijn voor het vaardigheidsonderwijs in Nederland. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBevat een overzichtelijke indeling van hoofdstukken

Gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwing

Sluit aan bij de eindtermen van het raamplan geneeskunde

Met veel praktische tips en voorbeelden in video's uitgewerkt

Biedt samen met de boeken Fysische diagnostiek, Diagnostiek van alledaagse klachten en het Leerboek anamnese een compleet pakket informatie voor het vaardigheidsonderwijs in de geneeskundeopleiding  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.