BOX therapieformulieren

Lexicaal-semantische Afasietherapie

E.G. Visch-Brink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
BOX therapieformulieren

overig gedrukt: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036823982, November 2019
Formaat: 29.7 (h) x 21.2 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 1205 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

BOX is een therapieprogramma voor de behandeling van lexicaal-semantische stoornissen. Deze stoornissen komen frequent voor bij afasiepatiënten, onafhankelijk van het type afasie. De patiënt kent woordbetekenissen niet of niet volledig. 'Tram’ wordt bijvoorbeeld opgevat als ‘bus’ of in plaats van ‘lepel’ zegt men ‘vork’. Bij een ernstige lexicaal-semantische stoornis wijken de fouten nog meer af van het doelwoord. Ook komt het voor dat de patiënt niets zegt of de specifieke inhoudswoorden omzeilt door generalisaties (‘dingen’, ‘doen’ etc.). Het niet of gedeeltelijk onderkennen van woordbetekenis beïnvloedt het begrip en de productie van geschreven en gesproken taal.

BOX bestaat uit 8 onderdelen: semantische categorieën, semantische gradiënt, syntagmatische en paradigmatische relaties, deel-geheel relaties, bijvoeglijke naamwoorden en uitroepen, semantische anomalieën, semantische definities en semantische context.

In ieder onderdeel zijn twee of drie moeilijkheidsgraden verwerkt. De oefeningen worden in geschreven woorden aangeboden. De patiënt kan het antwoord zeggen en/of aanwijzen. BOX bestaat uit meer dan 1000 oefeningen en kan gebruikt worden voor minimaal 60 uur therapie.. 

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.