Leerboek anamnese

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leerboek anamnese

paperback/ gebrocheerd: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036823791, geïllustreerd, 348 blz., August 2019
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 763 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: T.O.H. de Jongh; V.M. Schijf; A. van 't Spijker; M.A. Pellikaan-van der Veer

trefwoorden: anamnesegesprek communicatie diagnostiek leerboek anannese proces consultvoering

beschrijving

De anamnese vormt de grondslag van de diagnostiek. Wie een anamnese afneemt, moet zich dan ook bewust zijn van de aard en het doel van dit vraagproces. Welke informatie is nodig voor het stellen van de juiste diagnose? Wat is het doel van de vragen die worden gesteld? Schuilt er een bepaalde systematiek achter al die anamnestische vragen? Een arts die met zorg hierover nadenkt, vermindert de kans op fouten bij het afnemen van de anamnese en het interpreteren van de daarbij verkregen informatie.

In het Leerboek anamnese staat de anamnese als onderdeel van het diagnostisch proces centraal. Er wordt een duidelijke structuur van de anamnese besproken, die aansluit bij het huidige onderwijs aan de meeste Nederlandstalige medische faculteiten. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer gespreksvaardigheden, klacht- en vraagverheldering en de contextinformatie over de patiënt.Verscheidene anamnesevormen passeren de revue, zoals de klachtgerichte anamnese, de screenende anamnese en de hypothesetoetsende anamnese. De bij een anamnese toepasbare middelen worden systematisch en gedetailleerd beschreven. Het boek biedt voorbeeldvragen en besteedt aandacht aan de waarde van mogelijke antwoorden. Uiteraard is bij de samenstelling van dit boek uitvoerig gebruikgemaakt van ervaring van praktiserende artsen en docenten.

Het Leerboek anamnese is een praktische en onmisbare gids voor studenten geneeskunde, artsen en specialistische verpleegkundigen die een goede, patiëntgerichte diagnostische anamnese willen leren afnemen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Biedt twee beschouwende hoofdstukken waarin de plaats van de anamnese in het proces van consultvoering en het diagnostisch denken van de arts aan de orde komen.

Alle facetten van het anamnesegesprek komen aan de orde, in woord en beeld

Vormt samen met de boeken Fysische diagnostiek, Diagnostiek van alledaagse klachten en Praktische vaardigheden een compleet pakket informatie voor het vaardigheidsonderwijs in de geneeskundeopleiding.


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.