Aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen

paperback/ gebrocheerd: € 65.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036823678, geïllustreerd, 320 blz., December 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 707 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: B.J.M. Mulder; P.G. Pieper; F.J. Meijboom; B.J. Bouma; J.P. van Melle; J.P.M. Hamer

beschrijving

​Dit boek behandelt de belangrijkste aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen. In een helder overzicht, thematisch in hoofdstukken geordend, beschrijven de auteurs de pathofysiologie van de afzonderlijke hartafwijkingen en relevante ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek, therapie en prognose. Zij gaan hierbij bovendien in op obstetrische, genetische en psychosociale aspecten.

In de vierde druk van deze uitgave - het enige Nederlandstalige leerboek over dit onderwerp – worden de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van zorg voor volwassenen met een aangeboren hartafwijking beschreven. Aandacht krijgen in het bijzonder moderne beeldvormende technieken voor diagnostiek en de toepassing van catheterinterventie bij klepafwijkingen en ritmestoornissen.

In Nederland worden per jaar ongeveer 1300 kinderen met een hartafwijking geboren. Door de voortschrijdende vakkennis en technologie bereikt 90 procent van hen de volwassen leeftijd.

Nederland telt waarschijnlijk ongeveer 35.000 volwassen patiënten met een aangeboren hartafwijking; hun aantal neemt toe. Dankzij de succesvolle resultaten van de hartchirurgie vormen zij inmiddels een nieuw deel van de patiëntenpopulatie van de cardioloog.

Vrijwel alle patiënten hebben na hun vroegere hartoperatie restafwijkingen. Deze vergen specifieke kennis en zorg, niet alleen van cardiologen en hartchirurgen, maar ook van huisartsen, internisten, gynaecologen, gespecialiseerde verpleegkundigen, echocardiografisten en psychologen. Voor al deze beroepsbeoefenaren is Aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen bestemd. Dit unieke boek is geschreven in helder Nederlands en voorzien van fraaie, functionele aquarellen van de hand van dr. J.P.M. Hamer. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Het enige Nederlandstalige boek over aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen

Met aandacht voor moderne beeldvormende technieken

Voorzien van fraaie, functionele illustraties

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.