Leerboek metabolisme en voeding

F.C. Schuit

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leerboek metabolisme en voeding

paperback/ gebrocheerd: € 69.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036823579, geïllustreerd, 477 blz., October 2019
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 1026 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: biomedische wetenschap biomoleculen metabolisme stofwisseling stofwisselingsziekten

beschrijving

Dit boek behandelt de belangrijkste aspecten van het menselijke metabolisme op een inzichtelijke manier. Het bespreekt de basisbegrippen, de complexe relatie tussen metabolisme en voeding en tussen metabolisme en ziektemechanismen. Het boek is bestemd voor studenten geneeskunde, mondzorg, farmacie en biomedische wetenschappen, hbo voeding en diëtetiek. 

De inhoud van het boek is verweven met een van de pijlers van de bachelorfase van de hiervoor vermelde opleidingen: de chemische basis van gezondheid en ziekte. 
Metabolisme gaat over chemische reacties die brandstoffen omzetten in nuttige energie en bouwstenen vanuit de voeding opbouwen tot bestanddelen van het lichaam. Het is belangrijk om te weten hoe het metabolisme normaal werkt en inspeelt op dagelijkse veranderingen in de voedingstoestand en fysische activiteit. Maar ook wat er speelt bij specifieke stofwisselingsziekten en de complexe bijdragen van een veranderd metabolisme aan frequente ziekten zoals diabetes en kanker.
De derde herziene druk van Leerboek metabolisme en voeding bestaat uit twaalf hoofdstukken. De kernleerstof wordt ondersteund door 270 afbeeldingen, concrete leerdoelen en studeeraanwijzingen. In elk hoofdstuk staan ook verdiepende kaders over de grenzen van wetenschappelijk verantwoorde vakkennis, de rol van pioniers in vroeger onderzoek, het belang hiervan voor huidige medische toepassingen en beschouwingen uit de evolutieleer. Daarbij wordt steeds verwezen naar recente literatuur.
Op de bijbehorende website zijn 300 toetsvragen, casussen en hot topics te vinden.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft u inzicht in een complex proces dat van invloed is op veel facetten van gezondheid en ziekte

Wordt ondersteund door 270 afbeeldingen en concrete leerdoelen

Het product bevat meer dan 300 toetsvragen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.