Samenwerken tussen zorgorganisaties

Over contract, joint venture en fusie

Ernie van Dooren; Fenna van Dijk; Maarten van der Voort; Henrike Berghuis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Samenwerken tussen zorgorganisaties

paperback/ gebrocheerd: € 31.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036823487, 164 blz., September 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 293 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: bestuurlijke fusie contractuele samenwerking joint venture juridische fusie samenwerkingsvormen

beschrijving

Met de recente decentralisaties in de care ontstaat er een nieuw speelveld waarbij beleidsterreinen in elkaar overvloeien en de burger en de cliënt centraal staan. Niet meer de aandoening of beperking is bepalend maar de persoonlijke situatie. In de cure is een ontwikkeling te zien waarbij er steeds meer wordt gezocht naar efficiënter werken. De care en de cure worden steeds meer logisch met elkaar verbonden en nieuwe vormen van integrated care ontstaan.

 
Deze ontwikkelingen hebben effect op zorgaanbieders. Waar ze tot voor kort per sector waren georganiseerd, ontstaan er steeds meer intersectorale verbanden. Concreet betekent dit dat zorgaanbieders zich hierop moeten aanpassen. Partijen gaan samenwerken of joint ventures oprichten. Uiteindelijk ontstaan nieuwe organisaties door fusies en overnames.

In de praktijk bestaat veel onduidelijkheid over een efficiënte inrichting van samenwerkingen en de consequenties daarvan. Er blijkt een grote vraag naar een handzame toelichting over de verschillende mogelijkheden van samenwerken en over de organisatorische en juridische consequenties. 
Met dit boek willen we leden van raden van bestuur en toezicht, bestuurders, managers en anderen die met samenwerkingen te maken krijgen meer duidelijkheid geven. We pretenderen hiermee niet volledig (juridisch) uitputtend te zijn maar willen een handzaam overzicht geven. 

In dit boek komen de bedrijfskundige, fiscale, juridische en organisatorische aandachtspunten en consequenties van de verschillende vormen van samenwerking aan de orde. Deze worden verduidelijkt door een aantal casussen en checklists die als bijlagen zijn opgenomen. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geeft antwoord op de specifieke vragen die samenwerken in de zorg met zich meebrengtLegt samenwerkingsvormen uit én licht de consequenties toeHelder en begrijpelijk dankzij de praktische toon


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.