NANDA International

Verpleegkundige diagnoses en classificaties 2018-2020

T.Heather Herdman; Shigemi Kamitsuru

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
NANDA International

paperback/ gebrocheerd: € 59.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036823371, 476 blz., July 2019
Formaat: 23.0 (h) x 15.1 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 945 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: eenheid van taal klinisch redeneren nanda nanda international verpleegkundige diagnoses verpleegkundige taxonomie

beschrijving

Dit boek is hét standaardwerk over verpleegkundige diagnostiek, samengesteld door NANDA International. Het is een toonaangevende en wereldwijd erkende classificatie van wetenschappelijk onderbouwde verpleegkundige diagnoses. De editie 2018-2020 is uitvoerig geactualiseerd en herzien. 
In deze editie zijn alle inleidende hoofdstukken geschreven op hbo- of bachelor-niveau. Ze beschrijven cruciale informatie over de verpleegkundige anamnese, het belang daarvan voor diagnostiek en klinisch redeneren, en over de functie van de classificatie en de toepassing daarvan voor de verpleegkundige praktijk.
Nieuw in deze editie zijn:
• 18 geheel nieuwe en 72 herziene diagnoses;
• 11 geactualiseerde diagnoselabels, om deze consistent te maken met de huidige literatuur en de beschrijving van een menselijke reactie;
• updates van definities van diagnoses, met name die van de risicodiagnoses;
• voortgezette standaardisering van de diagnostische indicatoren (bepalende kenmerken, samenhangende factoren, risicofactoren, risico populaties, samenhangende aandoening) om de helderheid voor studenten en clinici te verbeteren;
• codering van de diagnostische indicatoren, voor gebruik in elektronische patiëntendossiers (EPD)
Alle 244 diagnoses worden onderbouwd met een definitie en met bepalende kenmerken en samenhangende factoren, dan wel risicofactoren. Diagnoses die nieuw of herzien zijn, zijn gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke kennis, en goedgekeurd door experts op het gebied van de verplegingswetenschap, verpleegkundige diagnostiek en het verpleegkundig onderwijs.
Dr. T. Heather Herdman is algemeen directeur en bestuursvoorzitter van NANDA-I, de toonaangevende beroepsorganisatie die zich bezighoudt met het formuleren en vaststellen van standaardterminologie voor verpleegkundige diagnoses. Shigemi Kamitsuru, PhD, RN, FNI is de President van NANDA-I en eigenaar/directeur van Kangolabo (Tokyo, Japan), dat seminars over verpleegkundige diagnostiek organiseert voor professionals en organisaties op het gebied van gezondheidszorg.
NANDA International. Verpleegkundige diagnoses en classificaties 2018-2020. Uitvoerig geactualiseerd en herzien. Voor verpleegkundigen (in opleiding), verpleegkundig specialisten (in opleiding), verpleegkunde docenten, verpleegkundig informatici, en verplegingswetenschappers.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingHét naslagwerk voor verpleegkundige diagnoses
Standaardisatie van definities en classificaties in de verpleegkunde 
Onmisbaar bij klinisch redeneren en implementatie van evidence based verpleegkunde
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.