Mijn Slaap Plan

Werkboek Slaaptraining voor jongeren op basis van CGT en motiverende gespreksvoering

Marije Kuin; Bianca Boyer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mijn Slaap Plan

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036823333, geïllustreerd, 96 blz., November 2019
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 313 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Kind en adolescent praktijkreeks

trefwoorden: behandeling slaapproblemen hypersomnie insomnie slaapklachten slaapproblemen slaapstoornissen

beschrijving

Slaapproblemen zijn voor iedereen anders en met dit werkboek kom je erachter wat voor jou de meest handige oplossing is om weer goed te gaan slapen. Het boek is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 19 jaar, maar soms past het ook als je iets jonger of ouder bent. 


Mijn Slaap Plan helpt om je slaapritme en de oorzaken van slaapproblemen in kaart te brengen. Het werkboek helpt je om te onderzoeken of je jouw slaapgedrag kunt veranderen. Het is handig als iemand met je meedenkt en je begeleidt, bijvoorbeeld een therapeut of trainer. Ook als je daarnaast last hebt van andere psychische problemen, zoals ADHD of somberheid, kun je dit werkboek gebruiken. Goed slapen kan ook een positief effect hebben op die andere problemen.

Het werkboek is een soort keuzemenu waar je verschillende dingen van kunt proberen. Kies – samen met je therapeut – met welke oefening of tip je gaat experimenteren. 

Bij Mijn Slaap Plan hoort de Handleiding voor therapeuten: Slaaptraining voor jongeren op basis van CGT en motiverende gespreksvoering.

Marije Kuin is als GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut werkzaam in Psychologenpraktijk Kuin. Bianca Boyer is GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut bij Psychologenpraktijk Kuin en docent/onderzoeker bij de Universiteit van Amster­dam. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Gericht op jongeren tussen 12 en 19 jaar

Helpt je slaapritme en -problemen in kaart te brengen

Biedt een keuzemenu aan oefeningen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.