Slaaptraining voor jongeren op basis van CGT en motiverende gespreksvoering

Mijn Slaap Plan

Marije Kuin; Bianca Boyer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Slaaptraining voor jongeren op basis van CGT en motiveren ...

paperback/ gebrocheerd: € 26.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036823319, geïllustreerd, 74 blz., November 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 163 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Kind en adolescent praktijkreeks

beschrijving

In dit boek wordt het protocol Slaaptraining voor jongeren uitgelegd. Het protocol is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie (CGT) en motiverende gespreksvoering. Het boek is bedoeld voor hulpverleners die jongeren (12-19 jaar) behandelen met slaapproblemen, ook als er daarnaast sprake is van andere psychische problematiek. 


Slaapproblemen hebben invloed op het dagelijkse functioneren en kunnen psychische problemen veroorzaken of verergeren. Daarnaast kunnen slaapproblemen een belemmering zijn voor de behandeling en het herstel van andere psychische problemen. In Slaaptraining voor jongeren op basis van CGT en motiverende gespreksvoering geven de auteurs aan dat veel jongeren graag beter zouden willen slapen, maar het toch moeilijk vinden om hun slaapgedrag aan te passen. Daarom is motiverende gespreksvoering een belangrijk onderdeel van het protocol; om hun motivatie voor verandering te onderzoeken en - waar mogelijk - te vergroten. 

Jongeren kunnen tijdens de behandeling samen met hun hulpverlener aan de slag met het bijbehorende werkboek Mijn Slaap Plan.

Slaaptraining voor jongeren op basis van CGT en motiverende gespreksvoering is geschreven door Marije Kuin en Bianca Boyer. Marije is GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut bij Psychologenpraktijk Kuin, Bianca is GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut bij Psychologenpraktijk Kuin en docent/onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Gericht op jongeren (12-19 jaar) met slaapproblemen

Gebaseerd op CGT en motiverende gespreksvoering

Hoort bij een werkboek met materiaal voor slaaptraining bij jongeren

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.