Vakbekwaam indiceren

Een handreiking voor wijkverpleegkundigen

Henk Rosendal; José van Dorst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vakbekwaam indiceren

paperback/ gebrocheerd: € 15.95

ISBN: 9789036823258, 41 blz., May 2019
Formaat: 20.3 (h) x 12.7 (b) x 0.4 (d) cm. Gewicht: 67 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit boek helpt bij het indiceren van ‘verpleging en verzorging zonder verblijf’. Het 7-stappenmodel zorgt ervoor dat er onderbouwd en transparant geïndiceerd wordt. Deze handreiking is bedoeld voor wijkverpleegkundigen en studenten verpleegkunde.

Deze geheel herziene versie van Vakbekwaam Indiceren is overzichtelijker doordat stappen uit het 11-stappenmodel zijn samengevoegd. Het nieuwe 7-stappenmodel is ook in lijn met het verpleegkundig proces, de basis van verpleegkundig handelen. Hoewel in deze handreiking in eerste instantie is uitgegaan van Nanda-I, Noc en Nic, wordt per stap ook aangegeven hoe gebruikers van het Omaha-systeem hiermee om kunnen gaan.

Aan de hand van het verpleegkundig proces worden de volgende stappen besproken: anamnese/assessment, verpleegkundige diagnoses, bepalen zorgresultaten, indiceren, organiseren/uitvoeren, monitoren/evalueren en borgen kwaliteit. Dit is de meest logische en meest gebruikte volgorde. Toch moet het in de praktijk wel eens anders. Daarom sluit het boek af met een hoofdstuk over een alternatieve werkwijze.

Vakbekwaam Indiceren is geschreven door Henk Rosendal, lector De Gezonde Wijk bij Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam en José van Dorst, vakinhoudelijk manager bij TWB Thuiszorg met Aandacht. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Beschrijft een overzichtelijk stappenmodel

Gebaseerd op het verpleegkundig proces

Voor gebruikers van Nanda-I, Noc, Nic en Omaha

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.