Handleiding Standaard Lichamelijk Onderzoek I

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handleiding Standaard Lichamelijk Onderzoek I

paperback/ gebrocheerd: € 50.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036823210, 158 blz., March 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 326 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Jules Becher; Caroline Doorenbosch; Katinka Folmer; Vanessa Scholtes; Jeanine Voorman; Nienke Wolterbeek

trefwoorden: centraal motorische parese fysiotherapeuten kinderartsen kinderen lichamelijk onderzoek

beschrijving

Handleiding Standaard Lichamelijk Onderzoek bij kinderen met een Centraal Motorische Parese
Deze uitgebreide handleiding beschrijft de uitvoering van het standaard lichamelijk onderzoek bij kinderen met een Centraal Motorische Parese (CMP). De handleiding is bedoeld voor artsen en (kinder)fysiotherapeuten die dit onderzoek uitvoeren. In de dagelijkse praktijk is er behoefte aan eenduidige uitvoering en registratie van het onderzoek, omdat dit een goede evaluatie en communicatie tussen verschillende behandelaars bevordert. Deze cd-rom is daarbij een praktisch hulpmiddel.
Voor de ontwikkeling van een landelijke standaard is de gebruikte terminologie afgestemd in samenwerking met de afdeling fysiotherapie van Adelante kinderrevalidatie, locatie Valkenburg (L) en de afdeling revalidatiegeneeskunde van het Academisch Ziekenhuis Maastricht.
De handleiding is niet alleen inzetbaar voor kinderen met een CMP van cerebrale origine, maar ook voor volwassenen met een CMP die op de kinderleeftijd is ontstaan. Op extras.springer.com wordt de werkwijze uitgelegd en toegelicht met foto's en filmfragmenten. Formulieren waarop de onderzoeken geregistreerd kunnen worden, zijn bijgevoegd en kunnen worden uitgeprint. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBeschrijft de uitvoering van het standaard lichamelijk onderzoek bij kinderen met een Centraal Motorische Parese (CMP) 
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.