Handboek organisatie van de huisartsenpraktijk

B. van Abshoven

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handboek organisatie van de huisartsenpraktijk

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036823135, geïllustreerd, 116 blz., July 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 226 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Basiswerk AG

beschrijving

Dit handboek geeft (aanstaande) doktersassistenten handvatten voor het uitvoeren van administratieve en organisatorische werkzaamheden in de huisartsenpraktijk. Zo leer je hoe je een kwaliteitssysteem kunt opzetten en aanpassen en welke vormen van declareren er zijn. 

Dit is de tweede geheel herziene druk van Handboek organisatie van de huisartsenpraktijk.In deze versie staat meer informatie over ICPC-codering en episodegericht registreren. Bovendien worden er nieuwe onderwerpen besproken, zoals de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en de klachtenwet Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg). Ook is er veel aandacht voor ketenzorg. 

Handboek organisatie van de huisartsenpraktijk bestaat uit hoofdstukken die oplopen in complexiteit. Het begint met het beschrijven van alledaagse taken die je als doktersassistent uitoefent. En eindigt met het uitleggen van de achterliggende visies over kwaliteit en veiligheid. Je leest wat procesmatig werken is en wat het inhoudt om protocollair te werken. Het onderwerp ketenzorg vind je in verschillende hoofdstukken, vanuit verschillende invalshoeken terug. Dit handboek levert een belangrijke bijdrage aan deeltaken B1-K1, B1-K3, B1-K4 van het kwalificatiedossier Doktersassistent (01-08-2015).

Het boek is toegankelijk dankzij ondersteunende foto’s en dankzij tekeningen van Rosali Dewi Bosma die je laten nadenken over de praktijkorganisatie.

Barbara van Abshoven doceerde assistenten in de gezondheidszorg op het ROC Midden Nederland. Momenteel werkt zij als praktijkmanager bij Praktijk Catharijnesingel in Utrecht. Zij is medeauteur van de boeken Voetstappen in de samenleving en Assistent en maatschappij, burgerschap voor AG.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geschreven vanuit de praktijk, met reële vragen en praktische adviezen

NHG-standaarden zijn als uitgangspunt genomen

Met name geschikt voor doktersassistenten en praktijkverpleegkundigen (in opleiding)

Beschrijft de basisprincipes van kwaliteit en veiligheid in de huisartsenpraktijk

Geeft uitleg over procesmatig en protocollair werken

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.