Begrijpen met je handen

Een andere kijk op kind en creativiteit

Annet Weterings; Sabine Plamper

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Begrijpen met je handen

paperback/ gebrocheerd: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036823036, geïllustreerd, 144 blz., February 2019
Formaat: 21.0 (h) x 21.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 287 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: concentratie creatief inspiratie kinderen praktijkboek

beschrijving

Dit praktijkboek richt zich tot volwassenen die graag ‘iets creatiefs willen doen’ met kinderen, maar duidelijk weg willen van kleurplaten en uniforme knutselwerkjes. Die zich afvragen hoe je dat aanpakt zonder dat je het gevoel hebt kinderen te moeten entertainen. De auteurs bieden eenvoudig en uitdagend materiaal waarmee je zonder voorbeeld of thema direct met kinderen aan de slag kunt gaan.
Met Begrijpen met je handen zetten de auteurs zich af tegen het traditionele themagerichte knutselen, waarbij een volwassene laat zien hoe het moet. Het toont vooral de essentie van creëren: concentratie en zelfontdekkend leren. De prachtige beelden en een praktische tekst bieden thuis, op school en in kindercentra inspiratie, visie en handvatten voor de begeleiding van creatieve processen, opdat kinderen zich ontwikkelen tot creatieve, zelfstandige mensen.
Als kinderen ‘mooi tekenen’ vinden we dat prachtig. Maar de eerste jaren ‘krassen ze alleen maar’. Veel volwassenen begrijpen niet wat kinderen aan het doen zijn als ze krassen, smeren of eindeloze lijnen trekken. Of waarom oudere kinderen vaak moeilijk te motiveren zijn om te gaan tekenen of schilderen – net zoals veel volwassenen trouwens.
Er zijn talloze voor de hand liggende en verrijkende mogelijkheden die niet veel voorbereiding vragen en bovendien weinig kosten. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een andere houding naar kinderen toe.


‘Een uitstekend boek dat zich richt op creatieve activiteiten, óók voor jongens,− juist voor jongens!’ – prof.dr. L.W.C. (Louis) Tavecchio, emeritus hoogleraar pedagogiek bij de UvA
‘Zelfontdekkend leren is een kernbegrip in dit boek. Terecht! Wat is voorgedaan, kunnen we niet meer zelf ontdekken, terwijl datgene wat we zelf hebben kunnen ontdekken niet alleen maximaal onze inzet en vermogens aanspreekt, maar ook tot blijvende inzichten en vaardigheden leidt.’ – 
dr. Ewalt Vervaet, recensie op www.moeders.nu

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft eenvoudig en uitdagend materiaal om de creativiteit te bevorderen

Met veel praktische tips

Rijk geïllustreerd
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.