Klinische elektrocardiografie

Een handleiding voor zelfstandige beoordeling van het ECG

Nico A. Blom; Anton P.M. Gorgels; Richard N.W. Hauer; Norbert M. van Hemel; Arthur A.M. Wilde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Klinische elektrocardiografie

paperback/ gebrocheerd: € 61.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036822909, geïllustreerd, 318 blz., March 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 566 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: cardiologie ecg elektrocardiografie elektrocardiogram systematische beoordeling

beschrijving

Elektrocardiografie biedt ons niet alleen inzicht in de structurele en functionele hartafwijkingen op het moment van de registratie, maar is ook in staat om het natuurlijk beloop en de ernst van hartafwijkingen vast te leggen door het elektrocardiogram te herhalen.

De beoordeling van het elektrocardiogram vereist kennis en ervaring van de normale en abnormale elektrische activatie van alle onderdelen van het hart, gevolgd door een systematisch analyse van de bevindingen. Het leerboek Klinische elektrocardiografie volgt dit concept en biedt een stapsgewijze benadering waarbij de lezer wordt geleerd om het ECG zelfstandig te interpreteren.

De inhoud bestaat uit de grondbeginselen van de elektrocardiografie en de basale klinische ECG patronen. De leerstof van deze tweede, herziene uitgave is uitgebreid met de meest recente elektrocardiografische kennis van myocardischemie, ritmestoornissen en cardiogenetica en sportgeneeskunde. Het boek bevat zoveel aanvullende informatie en bijzondere elektrocardiogrammen, zodat reeds opgebouwde kennis kan worden getest en verdiept.

Klinische elektrocardiografie is niet alleen bedoeld voor cardiologen en internisten-in opleiding maar ook op onderdelen voor medische studenten en verpleegkundigen die al enige ervaring hebben met elektrocardiografie op het terrein van intensive care, hartbewaking en spoedeisende eerste hulp.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingLegt de nadruk op uitleg van elektrocardiografische en elektrofysiologische concepten die aan de interpretatie van het ECG ten grondslag liggen Draagt aan een beter begrip van diagnostische criteria 
Aandacht voor de context van klinische bevindingen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.