Psychiatrie

Van diagnose tot behandeling

Ron van Deth

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Psychiatrie

paperback/ gebrocheerd: € 54.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036822848, geïllustreerd, 417 blz., April 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 890 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: casuïstiek diagnostiek dsm-5 ervaringsdeskundige klinische psychologie medicatie prevalentie psychiatrische stoornissen psycho-educatie ...

beschrijving

Dit boek biedt een toegankelijk overzicht van alle facetten van de moderne psychiatrie: van diagnose tot behandeling. Daarbij wordt nadrukkelijk ingegaan op innovatieve bewegingen in de Nederlandse GGZ, zoals eigen regie, herstel, gezamenlijke besluitvorming, zelfmanagement en ervaringsdeskundigheid. Het boek is gericht op iedereen die in zijn werk of studie te maken krijgt met psychische problematiek.

De zesde druk van Psychiatrie: Van diagnose tot behandeling is inhoudelijk verbeterd, geactualiseerd en uitgebreid, waardoor het completer is geworden. De nieuwe opmaak met tal van illustraties maakt het boek aantrekkelijker en overzichtelijker. 

In ieder hoofdstuk is een studieblok opgenomen met samenvattingen, kernbegrippen en doelen. Ook biedt deze editie studenten ruime mogelijkheden om hun kennis en inzicht te oefenen en te toetsen met flashcards én 260 multiplechoicevragen. De uitgebreide website bij dit boek heeft behalve links naar video’s, films, websites en boeken, ook videoclips die belangrijke aspecten van de hoofdstukken toelichten. Door deze toevoegingen offline en online is het boek uitermate geschikt als studiemateriaal.

Een ander belangrijk nieuw element zijn de psycho-educatieve teksten. Deze maken duidelijk wat zorgprofessionals te bieden hebben, maar vooral wat cliënten en hun directe omgeving zélf kunnen doen. Hiermee richt het boek zich ook op mensen met psychische problematiek.

Psychiatrie: Van diagnose tot behandeling is geschreven door drs. Ron van Deth. Hij is psycholoog en publicist en verbonden aan het Europees Instituut voor Educatie in Driebergen. Hij was jarenlang eindredacteur van PsychoPraktijk en schreef  onder andere Psychotherapie: Van theorie tot praktijk, Inleiding in de psychopathologie en (als co-auteur) Pedagogische adviezen voor speciale kinderen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

een helder overzicht van de moderne psychiatrie in al haar facetten
in toegankelijke taal voor studenten
met veel casuïstiek
biedt veel extra online studiemateriaal 
gaat nadrukkelijk in op innovatieve bewegingen in de Nederlandse GGz
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.