Handleiding module Schematherapie en de Gezonde volwassene

Anne-Marie Claassen; Jenny Broersen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 26.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036822718, 67 blz., April 2019
Formaat: 24.4 (h) x 16.9 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 157 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit boek is een handleiding voor therapeuten die werken met schematherapie. Veel mensen hebben na (schema)therapie nog restklachten of blijven (deels) worstelen met negatieve patronen, chronische somberheid en angst. De module die wordt beschreven is niet gericht op vermindering van die problemen, maar vooral op het verder vergroten van veerkracht en welbevinden, waarmee de Gezonde volwassene van cliënten kan worden versterkt. De module schematherapie en de Gezonde volwassene bestaat uit een handleiding voor de therapeut en uit een werkboek voor de cliënt.

In de Handleiding module Schematherapie en de Gezonde volwassene is de uitwerking van de module beschreven. Deze bestaat uit 10 sessies die flexibel inzetbaar zijn en kunnen worden aangeboden in de groep of in een individuele behandeling binnen de BGGZ, of in een specifieke fase van een behandeling binnen de SGGZ. De module is ook toepasbaar bij cliënten die een terugval hebben en zich opnieuw aanmelden voor behandeling. 

Met een voorwoord van:
Remco van der Wijngaart, erkend supervisor bij de Nederlandse Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) en de Nederlandse vereniging voor Schematherapie, en vice-president van de International Society of Schema Therapy (ISST). 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

-        Helpt in de schematherapie bij het versterken van de Gezonde Volwassene-        Inzetbaar bij patiënten met persoonlijkheidsproblematiek en/of terugkerende klachten-        Met overzichtelijk werkboek voor de cliënt


  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.