ICF-CY

Nederlandse vertaling van de International Classification of Functioning, Disability and Health, Children & Youth Version

H. Napel; M. Kleijn-de Vrankrijker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
ICF-CY

gebonden: € 117.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036822671, December 2018
Formaat: 25.0 (h) x 16.5 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 728 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit boek bevat de officiële Nederlandse vertaling van de "International Classification of Functioning, Disablility and Health for Children and Youth". Een raamwerk van WHO–classificaties dat een gestandaardiseerd begrippenapparaat biedt voor het beschrijven van het menselijk functioneren en de problemen of beperkingen die daarin kunnen optreden. 


De ICF-CY is afgeleid van en volledig in overeenstemming met de ICF, aangevuld met een nadere detaillering voor toepassing van de ICF ter beschrijving van kenmerken van kinderen en jongeren tot de leeftijd van 18 jaar. De oorspronkelijke inleiding en bijlagen van de ICF zijn in dit boek opgenomen.

De ICF-CY stelt daarmee o.a. de zorgverlener, onderzoeker of beleidsmaker in staat begrippen in een gemeenschappelijke standaardtaal vast te leggen en (binnen en buiten de gezondheidszorg) eenduidig hierover te communiceren. Het systeem is bedoeld voor brede toepassing in de gezondheidszorg en daarbuiten, zoals in de wereld van het onderwijs, de arbeid en het sociaal domein.Toepassingen van de ICF zijn ook bekend op de terreinen van wetgeving, beleid, enquêtes en statistiek. De ICF ordent de aspecten van het menselijk functioneren die een verband met een gezondheidsprobleem kunnen hebben en definieert verscheidene met gezondheid samenhangende componenten.  

Het boek omvat vier classificaties, een inleiding, diverse bijlagen en een alfabetische index.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting


Officiële vertaling van de oorspronkelijke ICF-CY zoals opgesteld door de WHO

Legt in detail de toepassing uit van ICF voor kinderen en jongeren tot 18 jaar

Gebaseerd op groot aantal verdragen over de rechten van kinderen

Voor toepassing in de zorg, onderzoek, sociaal domein, onderwijs en meer
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.