Thoraxchirurgie

Jeanette Beukema; Daniël Pollack

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Thoraxchirurgie

paperback/ gebrocheerd: € 62.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036822367, geïllustreerd, 220 blz., July 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 404 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Operatieve zorg en technieken

trefwoorden: chirurgie operatie operatieassistent ozt thorax thoraxchirurgie

beschrijving

Dit boek beschrijft de basisprincipes en -procedures van thoraxchirurgie, de meest voorkomende operaties in het specialisme en alle aspecten van de zorg op de operatiekamer die daarbij horen. Het boek is geschreven voor operatieassistenten in opleiding. Het leerboek is ook geschikt als naslagwerk voor gediplomeerd operatieassistenten en andere beroepsgroepen in de gezondheidszorg.

Het boek is opgebouwd uit vijf delen. Het eerste deel behelst algemene informatie omtrent geschiedenis van de thoraxchirurgie, de anatomie van thorax en hart, de diagnostiek en een beschrijving van de standaard openhartoperatie. Hierbij wordt ook de speciale apparatuur van de cardiothoracale operatiekamer behandeld. Deel 2 houdt zich bezig met specifieke ingrepen aan het hart, namelijk de coronaire bypassoperaties, een tweetal hartklepoperaties en de aortachirurgie. Longchirurgische ingrepen worden in deel 3 beschreven. In deel 4 staan de transplantaties en de mogelijkheden voor mechanische ondersteuning van hart en/of longen binnen het specialisme thoraxchirurgie centraal. Deel 5 gaat over minimaalinvasieve en endoscopische technieken.
 
Thoraxchirurgie is onderdeel van de reeks operatieve zorg en technieken en is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen, waarin de verschillende chirurgische subspecialismen van de chirurgie worden behandeld. De reeks benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk, waarbij de talrijke gebruikte afbeeldingen
de benaderingen onderbouwen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Onderdeel van de reeks Operatieve Zorg en Technieken

Ook geschikt als naslagwerk voor afgestudeerdenBelicht alle aspecten van zorg op de operatiekamer

Geschreven door experts uit de praktijk

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.