Handboek pijnrevalidatie

Voor de eerste-, tweede- en derdelijns gezondheidszorg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handboek pijnrevalidatie

paperback/ gebrocheerd: € 55.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036822299, geïllustreerd, 274 blz., February 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 487 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: J.A. Verbunt; J.L. Swaan; H.R. Schiphorst Preuper; K.M.G. Schreurs

beschrijving

Dit boek is een naslagwerk op het gebied van pijnrevalidatie. Als pijn niet weg te nemen is, moeten patiënten ondersteund worden op hun weg naar beter functio­neren. Het boek is onmisbaar voor profes­sionals in de eerste-, tweede- en derde­lijnszorg die werken met patiënten met (chronische) pijn, zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, psy­chologen, huisartsen, revalidatieartsen en andere medisch specialisten.

Handboek pijnrevalidatie laat zien dat pijn een ervaring is die beïnvloed wordt door biologische, psychologische en sociale factoren. U leest over de neurofysiologie, neuropsychologie, psychologie en epidemiologie van chronische pijn, over de gevolgen voor het individu en omgeving, diagnostiek, meetinstrumenten, over behandeldoelen en –methoden en over de ketenzorg voor patiënten met chronische pijn. In deze hoofdstukken leest u dat beter functio­neren met pijn voor iedereen anders is. Daarom is goede samenwerking tussen de verschillende zorgspecialisaties van groot belang om de passende zorg te vinden voor elke patiënt.

De redactie bestaat uit experts op het gebied van pijnrevalidatie. Jeanine Verbunt is hoogleraar revalidatiegeneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Zij is daarnaast verbonden aan de Adelante Zorggroep en schreef eerder Gra­ded Exposure, een cognitief gedragsmatige aanpak van chronische pijn. Karlein Schreurs is hoogleraar in de psychologie bij chronische pijn en vermoeidheid aan de Universiteit Twente en verbonden aan Roessingh revalidatiecentrum. Revalidatieartsen Loes Swaan van Rijndam Revalidatie en Rita Schiphorst Preuper verbonden aan de afdeling revalidatiegeneeskunde van het UMCG en Beatrixoord zijn beiden als revalidatiearts gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met chronische pijn. Samen met een groep van ruim 30 deskundigen uit Nederland en België schreven zij dit Hand­boek Pijnrevalidatie 
Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geschreven voor zorgprofessionals voor de eerste-, tweede- en derdelijnszorg

Bevat diagnostiek, meetinstrumenten en behandeldoelen en -methoden

Geeft handvatten voor samenwerking tussen verschillende zorgspecialisaties

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.