Oogchirurgie

Elly Kiesenberg-de Vries; Tamara van der List

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Oogchirurgie

paperback/ gebrocheerd: € 54.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036822121, geïllustreerd, 146 blz., December 2019
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 285 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Operatieve zorg en technieken

beschrijving

Oogchirurgie bestaat uit drie delen. In het eerste deel komen de algemene richtlijnen bij oogoperaties aan bod. Deel twee gaat over orbitachirurgie, de chirurgie die zich bezighoudt met de structuren rond het oog, te weten de oogleden, de conjunctiva, de oogbol, de oogspieren, de orbita en traanwegen. Het derde en laatste deel behandelt de oogchirurgie. De auteurs beschrijven operaties aan het voorsegment (cornea en iris tot en met de lens) en het achtersegment (corpus vitreum en retina). Daarnaast bevat het boek twee bijlagen waarin randapparatuur bij oogheelkundige operaties en specifiek oogheelkundig instrumentarium worden beschreven. Tevens wordt een aantal nuttige praktijktips gegeven. Dit boek is niet alleen geschikt als leerboek, maar kan ook door gediplomeerde operatieassistenten uitstekend als naslagwerk worden gebruikt.

De reeks 'Operatieve Zorg en Technieken' is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen, waarin de verschillende subspecialismen van de chirurgie worden behandeld.

Elk deel in de reeks heeft dezelfde indeling. Ieder hoofdstuk begint met een inleiding, gevolgd door een uitwerking van de pre-, per- en postoperatieve fase van de operatie. Bij alle operatiebeschrijvingen staan de operatie-indicatie en het doel van de operatie vermeld. De opstelling van het operatieteam wordt per operatiebeschrijving verduidelijkt door een afbeelding.

De reeks 'Operatieve Zorg en Technieken' benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk. De talrijke afbeeldingen onderbouwen deze benadering.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

De reeks 'Operatieve Zorg en Technieken' benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk

Onmisbaar voor operatieassistenten in opleiding en als naslagwerk voor gediplomeerde operatieassistenten

Beschrijving van algemene richtlijnen bij oogoperaties, orbitachirurgie en oogchirurgie

Overzicht van randapparatuur bij oogheelkundige operaties en specifiek oogheelkundig instrumentarium

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.