Plastische chirurgie

Handchirurgie, reconstructieve en esthetische chirurgie

Leonie Ruettermann-Kwak

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Plastische chirurgie

paperback/ gebrocheerd: € 59.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036822053, geïllustreerd, 266 blz., November 2018
Formaat: 24.2 (h) x 17.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 492 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Operatieve zorg en technieken

beschrijving

Dit leerboek biedt inzicht in de theoretische en praktische aspecten van plastisch chirurgische operaties.  Daarnaast wordt, indien van toepassing, uitgelegd hoe een bepaalde operatie onderdeel uitmaakt van een geheel behandelplan, zoals een schisis- of genderoperatie.

Dit boek bestaat uit zes delen die achtereenvolgens de algemene principes en de richtlijnen van dit specialisme en van weefselverplaatsing behandelen. Vervolgens komen operaties aan het hoofd-halsgebied, de romp en de extremiteiten aan bod. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan operaties die op het gehele lichaam kunnen voorkomen, namelijk brandwonden en decubitus. Omdat goede wondzorg essentieel is in plastische chirurgie, biedt dit boek een overzicht van relevante wondverbanden en hun kenmerken.

Nieuw in deze vijfde druk zijn de beschrijvingen van twee operaties aan de hand/pols.

De reeks ‘Operatieve Zorg & Technieken’ is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen, waarin de verschillende chirurgische specialismen worden behandeld. Deze reeks benadert de beroepsuitoefening van de  operatieassistent zo dicht mogelijk, waarbij de gebruikte illustraties en afbeeldingen deze benadering ondersteunen.Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

De reeks 'Operatieve Zorg en Technieken' benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk

Onmisbaar voor operatieassistenten in opleiding en als naslagwerk voor gediplomeerde operatieassistenten

Daar wondzorg een essentieel onderdeel is bij plastische, reconstructieve en handchirurgie bevat dit boek een overzicht van verschillende wondverbanden en hun kenmerken

Overzicht van veelvoorkomend specifiek instrumentarium

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.