Computertomografie

techniek, onderzoek en stralingshygiëne

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Computertomografie

gebonden: € 108.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036821957, geïllustreerd, 580 blz., July 2018
Formaat: 24.8 (h) x 17.9 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 1206 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Marcel Hakkert; Gert Tempelman; Tom Dam; José Dol-Jansen; Sija Geers-van Gemeren

trefwoorden: 1 mbrt 2 basisprincipes 3 technieken 4 protocollen 5 stralingshygiëne

beschrijving

Computertomografie maakt deel uit van de boekenserie Medische Beeldvorming en Radiotherapie. De uitgave van deze boeken is oorspronkelijk ontstaan vanuit een gezamenlijk project, genaamd Samenwerkingsverband Leermiddelen, en de redacties in samenwerking met auteurs uit het werkveld.


Dit boek is een vervolg op, en afgeleid van de boeken Techniek in de radiologie en radiodiagnostisch onderzoek, Vanaf 2010 zijn deze boeken vervangen door drie losse delen, die sterk zijn uitgebreid en geacutaliseerd: Computertomografie, Magenetic Resonance Imaging* en Radiologie*

Computertomografie bestaat uit drie onderdelen: deel 1 Techniek, deel 2 Onderzoek en deel 3 Stralingshygiëne. Na het behandelen van de basisprincipes en technieken van de CT is er een uitgebreide beschrijving van de ontwikkeling van axiaal naar spiraal en van single slice nar multislice CT, automatic exposure control, CT-protocollen, en multislice CT bij kinderen. Speciale aandacht is er voor dosisbesparende maatregelen.

Behalve voor MBB'ers (Medische Beeldvormings- en Bestralingsdeskundigen) in opleiding is Computertomografie ook bij uitstek geschikt voor MBB'ers werkzaam in de radiologie, nucleaire geneeskunde en radiotherapie.
Het boek is ook een goede introductie en naslagwerk voor medische specialisten en klnisch fysici.

(*in voorbereiding)

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.